Za sve ljubitelje ljutog a za vas, koji ne volite ljuto možete napraviti i sa slatkim paprikama, samo da su mesnatije
Sastojci:
10 do 12 ljutih jalapeno paprika
125 g oštrijeg žutog cheddar sira
125 g kačkavalja
2 do 3 kašike sitno iseckanog korijandera ) može i peršun umeso korijandera )
4 većih jaja
po ukusu; so, sveže samleveni biber,vegeta Natur
Priprema:
Prvo ispeći paprike na roštilju ili u rerni. Staviti ih u šerpicu, poklopiti i ostaviti da se ohlade,tako ćete ih mnogo lakše oljuštiti.
( Obavezno, kad čistite ljute paprike stavite rukavice na ruke,ako to ne uradite, ruke će vam "goreti" od ljutine i ako se kojim slučajem pipnete negde po licu,goreće vam gde god da ste se pipnuli.Ovo vam govorim iz iskustva, jednom sam platila školu i nikad više. )
Oljuštene paprike očistiti od semenki i drški, iseći na sitnije komade pa poređati u podmazan kalup, veličine 23-24cm.
Oba sira izrendajte na sitnu stranu renda,svaki posebno, pa posuti sa sirevima, naizmenično po paprikama.
Preko sireva posuti sa sitno iseckanim korijanderom ili, ako ga ne volite, sa peršunom.
U zdelu umutiti jaja, sa žicom za mućenje, dodati sveže samleveni biber, so i malo vegete Natur i sve umutiti zajedno. Preliti preko peršuna svuda podjednako.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160*C oko 40 minuta ili dok vam ne porumeni odozgore a sa strana će početi da se odvaja.
Ova pita, uz paradajz salatu i sir, vam može biti idealna večera ili fino ptredjelo sa društvom, uz čašu piva.
Poslužiti je toplu a lepa je i hladna.
Na žalost, presek ove pite nemam, jer sam je spremala za goste, ali kad je budem drugi put pravila, ostaviću sliku.
Prijatno!!!!!
Pikantna i ukusna pita, ovo je baš odličan izbor za večeru , sigurno ste i vi i gosti uživali !
ОдговориИзбришиMi nismo imali sreću da uživamo jer gosti su je pojeli pre nego što smo se mi poslužili, ali zato planiram da je uskoro ponovim, jer mi oboje volimo ljuto.
ОдговориИзбриши