среда, 27. јун 2018.

Banana Praline Ice Cream

Bez mleka i jaja....


Sastojci:  6 osrednjih zrelih banana, 50 g pečenih pekan oraha, 65 ml karamel sos, umućena slatka pavlaka

Priprema:  Banane iseći na kolutiće oko 8mm do 1cm ( što su tanji brže će biti samleveni ) i staviti ih u kesu za zamrzivač ali da je samo jedan red banana.Ako je potrebno staviti u dve kese, ali je važno da vam banane budu u jednom redu.
Zamrznuti ih preko noći.


Pekan orahe iseći na krupnije komade i kratko ispeći.
Ostaviti da se ohlade.
Smrznute banane stavii u multi praktik i samleti ih u kremastu masu. Moraćete malo češće da stanete i da skinete banane sa stranica multipraktika.
Uzeće vam oko 5 do 7 minuta da dobijete kremastu masu.
U manju posudu, koju možete da stavite u zamrzivač,stavite red kremaastih banana, red karamel sosa, red pečenih pekan oraha, pa onda opet tako, dok imate materijala.
Uzeti jedan duži nož i sve malo promešati, pokriti i staviti u zamrzivač a po želji, možete ga i odmah poslužiti kao mek sladoled ili ostaviti da se dobro stegne nekoliko sati ili preko noći.

Umutiti slatku povlaku.
Staviti kugle sladoleda u zdelicu, preko staviti umućenu pavlaku ( ja sam preaskočila pavlaku ) posuti sa malo pečenih pekan orah, preliti sa karamel sosom i poslužiti.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар