четвртак, 14. јун 2018.

Caramel Croissant Pudding

Nekad vam se jede nešto slatko ili bi hteli da napravite lep nedeljni doručak za vašu decu, evo vam ideje..


Sastojci:   2 veća kroasana
Sastojci za karamel: 50 g sitnog šećera, 55 ml vode, 65 ml punomasnog mleka, 60 ml slatke pavlake, 1 jaje, 30 ml ruma

Priprema:  U manju šerpicu staviti šećer i vodu i mešati kašikom dok se šećer ne otopi.
Staviti na ringlu i kuvati dok vam voda ne ispari a šećer postane boja ćilibara.
Za to vreme iseckati kroasane na sitne komadiće.
Remekine ( meni su bili potrebna 3 a vi,ako hoćete možete stavljati više komadića kroasana i biće vam potrebno samo 2 ) blago isprskati sprejom za pečenje i raspodeliti iseckane kroasane u remekine.

U šolju sipati mleko, pavlaku i rum i izmešati sve zajedno.
Kad je šečer porumeneo ( a to traje oko 3 do 5 minuta ) sipati polako mleko u šećer i pazite počeće jako da ključa, sklonite sa ringle, sipajte svu tečnost i žicom mešajte.
Skloniti sa ringle i sipati blago umućeno jaje u masu, stalno mešajući žicom.

Pripremljenu masu sipati kašikom preko kroasana i ostavite desetak minuta da kroasani upiju tečnost.
Zagrejati rernu na 150°C i peći oko 12 do 15 minuta ili dok vam gornja korica blago ne porumeni.
Izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade 5 minuta i poslužiti; javorovim sirupom, ekstra karamelom, sladoledom od vanile ili sa svežim voćem, posuti šećerom u prahu i poslastica je spremna za posluživanje.



Prijatno!!!!!


Нема коментара:

Постави коментар