Ovakve salate su idealne uz meso sa roštilja a prave se na mnogo načina.....
Sastojci za salatu od makarona: 1 / 2 ljubičastog luka, 30 ml ( 2 kašike ) svežeg soka od limuna, 2 kašike jabukovog sirćeta, 250 g sitnh makarona ( elbow ), so, 1 veća crvena paprika, 10 kiselih krastavčića, po ukusu bei biber, 1 do 2 kašike sitno iseckana mirođija, listići mirođije za posluživanje
Priprema: Prvo napraviti majonez, ako nećete, možete da koristite i kupljeni majonez.
Razbiti jaje i staviti u dublji kontejner, možete da koristite onaj od štapnog miksera.Dodati sok od limuna, dijon senf, soli i na kraju dodati maslinovo ulje.
Štapni mikser staviti u kontejner i ne pomerajući ga mutite 15 sekundi dok masa ne počne da beli a onda pomerajući štapni mikser gore, dole dok se masa ne umuti i dok ne dobijete majonez.
Ja nisam koristila domaći majonez jer nemam domaća jaja pa sam koristila kupovni majonez.
Iseckati ljubičasti luk, preliti sa sokom od limuna i sirćetom od jabuka i ostaviti da odstoji oko 45 minuta tako ćete izvući ljutinu iz luka ( to je za one koji baš ne vole ljuti luk ) a na ovaj način je luk mnogo ukusniji.
U malo veću šerpu sipati dve i po litre vode i pustite da provri i kad je voda provrela, pre nego što ćete dodati makarone sipajte punu kašiku soli i tek onda dodajte makarone i kuvajte ih po uputstvu proizvođača.
Ocediti od vode i isprati sa hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede.
U veliku zdelu sipati oceđene makarone a luk, zajedno sa limunovim sokom i jabukovim sirćetom izmešati sa majonezom, koji ste napravila, a ako koristite kupljeni majonez treba vam oko 200 ml a ako volite, možete dodati i više ili po vašem ukusu.
Dodati sitno iseckane kisele krastavčiće, sitno iseckanu crvenu papriku, beli biber i mirođiju i sve dobro izmešati.Ostaviti u frižider da se dobro rashladi i poslužiti je tek kad se dobro rashladila.
Нема коментара:
Постави коментар