среда, 06. јун 2018.

Punjene pečene paprike sa jajima

.Mnogo volim ovakav ručak, nije baš lagan ( ako se uzme da ima slaninice u jelu ), ali se ne prejedemo..možda će se dopasti i vama. Mogu biti posne, kod nas nisu...


Sastojci: po 1 veća paprika babura po osobi, 1 manja glavica sitno iseckanog crnog luka, 1 mala tikvica, isečena na male kockice, 6 osrednjih gljiva ( portabello ili šampinjoni ), 2 do 3 čena pasiranog belog luka, 150 g sitno iseckane suve dimljene slanine, 1 kašika sitno iseckanog peršuna, 15 ml maslinovog ulja, po 1 jaje za svaku polovinu paprike, oko 25 do 30 g izrendan sir, po ukusu biber i so

Priprema:  U tiganj sipati kašiku maslinovog ulja i dodati sitno iseckanu slaninu i pržiti dok ne počne da ispusta svoju mast, oko minut dva, dodati sitno iseckan crni luk i njega pržiti nekoliko minuta sa slaninom i onda dodati gljive, po vašem izboru, koje ste očistili i isekli sitnije i pržiti dok ne počne tečnost, koje su one ispustile da uvri i na kraju dodati tikvicu, koju ste isekli na male sitne kockice, zajedno sa pasiranim belim lukom i upržiti sve zajedno.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i kad se malo prohladilo, dodati iseckan peršun, promešati i ostaviti na stranu.

Ako volite da su vam paprike više pečene, stavite ih prvo 5 minuta u rernu, koju ste uključili i zagrejali na 200°C
Paprike oprati, obrisati i iseći na pola. Pažljivo očistiti od semenki i žilica iznutra i ako imate dršku, ostavite, estetski lepše izgleda za posluživanje jela.
Ja moje nisam prethodno pekla, jer volim da su malo pečene i hrskave a vi, ako volite da su mekše i pečenije, ispecite ih tako prazne oko 5 do 7 minuta.

U paprike na dno sipati vrlo malo mase koju ste ranije pripremili, posuti sa vrlo malo rendanog sira i preko sipati još malo mase od gljiva..
Raspodeliti masu od gljiva da imate dovoljno za sve paprike. Može da se desi da imate malo više mase za punjenje,puno zavisi kolike su vam paprike velike. Kod nas su dosta velike i bilo je dovoljno za sve 4 polovine.

Preko punjenja razbiti po 1 jaje, ( gledajte da su vam jaja sitnija da vam ne iscuri belanac van paprike ) posoliti i pobiberiti po ukusu, i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200°C i peći oko 20 minuta ili u zavisnosti koliko volite da vam je jaje pečeno.
Nekoliko minuta pre nego što ćete jaja izvaditi iz rerne, izvaditi i posuti sa još malo izrendanog sira i vratiti nazad da se sir istopi.
Poslužiti toplo sa paradajzom, sirom ili šta već volite


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар