недеља, 17. јун 2018.

Sladoled od vina i voća

Danas je Fathers Day u Kanadi, mi ćemo ići kod kćerke na ručak, juče smo ili kod sina a u međuvremenu se hladimo sa ovim odličnim sladoledom.

Da sam ranije znala da se može napraviti ovako dobar sladoled od vina i voća, napravila bih ga mnogo ranije, ali nikad nije kasno...

Happy Fathers Day!!!


Sastojci:  225 g jagoda, 225 g kupina, 150 g šećera, 375 ml suvog crvenog vina, 15 ml balsamico sirće / ocat, 2cm veliko parče đumbira, 1 kašičica vanile, prstohvat soli

Priprema: U veću šerpicu staviti sve sastojke. Voće oprati i jagode iseckati na manje komadiće.
Kuvajte na osrednjoj vatri i mešajte dok se šećer ne otopi a voće omekša, oko desetak minuta.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Kad se ohladilo do sobne temperature, izvaditi komadić đumbira a ostale sastojke staviti u blender i samleti u glatku masu. ( ako je potrebno samleti iz nekoliko puta )
Sipati u posudu koja može da se stavi u zamrzivač, pokrite i stavite u zamrzivač preko noći da se dobro stegne.


Kad ste spremni da servirate sladoled, servirajte u čašama za vino i po želji, možete servirati sa slatkom pavlakom, posuti sa mlevenim cimetom i malo sveže samlevenog bibera.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар