Danas je Fathers Day u Kanadi, mi ćemo ići kod kćerke na ručak, juče smo ili kod sina a u međuvremenu se hladimo sa ovim odličnim sladoledom.
Da sam ranije znala da se može napraviti ovako dobar sladoled od vina i voća, napravila bih ga mnogo ranije, ali nikad nije kasno...
Happy Fathers Day!!!
Sastojci: 225 g jagoda, 225 g kupina, 150 g šećera, 375 ml suvog crvenog vina, 15 ml balsamico sirće / ocat, 2cm veliko parče đumbira, 1 kašičica vanile, prstohvat soli
Kuvajte na osrednjoj vatri i mešajte dok se šećer ne otopi a voće omekša, oko desetak minuta.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Kad se ohladilo do sobne temperature, izvaditi komadić đumbira a ostale sastojke staviti u blender i samleti u glatku masu. ( ako je potrebno samleti iz nekoliko puta )
Sipati u posudu koja može da se stavi u zamrzivač, pokrite i stavite u zamrzivač preko noći da se dobro stegne.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар