Fantastičan desert, ali samo za odrasle...probajte, možda vam se i dopadne.
Sastojci: 650 g zamrznutih trešanja, 50 g braon šećera, 65 ml likera od pomorandže ( Grand Marnier ), 35 ml ruma ili brendija
i još: 250 ml slatke pavlake, 250 g kisele pavlake, 1 kašičica vanile, 25 g šećera u prahu
Priprema: Ja sam koristila već zamrznute trešnje a vi,ako koristite sveže, prvo ih oprati, očistiti, osušiti i zamrznuti preko noći.
U veću zdelu, iz koje možete da poslužite, staviti smrznute višnje, šećer i oba likera, promešajte, pokrite i ostavite u frižider, dok se smrznute trešnje ne otope a i šećer pretvori u sirup.Promešati nekoliko puta.
Umutiti šlag u čvrstu kremu.
U posebnu zdelu sjediniti kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.Tu kremu dodavati po malo u slatku pavlaku i sjediniti sve zajedno.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар