среда, 20. јун 2018.

Pijane trešnje

Fantastičan desert, ali samo za odrasle...probajte, možda vam se i dopadne.


Sastojci:  650 g zamrznutih trešanja, 50 g braon šećera, 65 ml likera od pomorandže ( Grand Marnier ), 35 ml ruma ili brendija
i još: 250 ml slatke pavlake, 250 g kisele pavlake, 1 kašičica vanile, 25 g šećera u prahu

Priprema:  Ja sam koristila već zamrznute trešnje a vi,ako koristite sveže, prvo ih oprati, očistiti, osušiti i zamrznuti preko noći.

U veću zdelu, iz koje možete da poslužite, staviti smrznute višnje, šećer i oba likera, promešajte, pokrite i ostavite u frižider, dok se smrznute trešnje ne otope a i šećer pretvori u sirup.Promešati nekoliko puta.

Umutiti šlag u čvrstu kremu.
U posebnu zdelu sjediniti kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.
Tu kremu dodavati po malo u slatku pavlaku i sjediniti sve zajedno.

Trešnje podeliti u onoliko zdelica koliko ljudi ćete poslužiti ( dovoljno je za 8 malih zdelica ili 4 veće, kod nas je bilo 4 veće zdelice ) sipati kremu od šlaga i kisele pavlake preko trešanja, staviti listiće mente i poslužite dobro rashlađeno.


Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар