уторак, 12. јун 2018.

Povrtna čorba sa tortellini pastom i spanaćem

Ako imate već domaćeg povrća možete da  ga iskoristite za ovu čorbicu...ja imam sreće da nam je u blizini italijanska pekara koja pravi svežu domaću pastu tako da sam mogla da kupim sveže tortellini, a vi, koji ih nemate, možete da ih kupite ili, ako ste dovoljno vešti, čak da ih i sami napravite.
Moje tortellini su pravljene sa piletinom i dimljenom pančetom,uh...koji je tek to ukus.


Sastojci: 2 do 3  mlade šargarepe, 2 do 3 štapića celera, 1 osrednja glavica crnog luka, 300 g belog mesa, 2 dimljene kobasice, 3 do 4 veća šampinjona,3 čena belog luka, 3l pileće supe, 150 g svežeg mladog spanaća, 450 g sveže tortellini paste sa punjenjem po vašem izboru i začina po vašem ukusu; mešavina italijanskog začina, biber, so, suvi začin, kašika - dve maslinovog ulja

Priprema:  Svo povrće očistiti, oprati i sitno iseckati. Šampinjone očistiti pa iseći na deblje listiće
Spanać očistiti i dobro oprati pod mlazom hladne vode.
Meso očistiti od viška masnoće i iseći na kockice a kobasicu iseći na kolutove ( po želji možete da koristite svežu kobasicu, skinuti opnu i rastresti viljuškom.

U veću šerpu sipati malo maslinovog ulja, dodati sitno iseckan luk, i iseckanu šargarepu i celer i pržiti na tihoj temperaturi da povrće omekša i kad je povrće omekšalo dodati piletinu i kobasicu i pržiti dok meso ne pobeli i tek na kraju dodati šampinjone i beli luk i pržiti sve zajedno dok i šampinjoni malo ne omekšaju.
Dodati začine po vašem ukusu; mešavinu italijanskih začina, ako ga nemate onda po četvrtinu kašičice, suvi bosiljak, origano, ruzmarin, majčinu dušicu ili timijan, posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin od povrća, ako ga koristite.( začine koristite po vašem ukusu i one koje vi volite )

Naliti sa toplom supom, ako nemate toplu supu možete da koristite 1 do 2 kocke za supu koju ćete razmutiti u toploj vodi i pustiti da provri i kad je čorba provrela tek onda dodati tortellini pastu i kuvati oko 6 do 8 minuta i tek na kraju kuvanja dodati opran spanać i pustiti samo da baci ključ.


Probajte da li je potrebno još nešto od začina a gustinu čorbe odredite po vašem ukusu.

Prijatno!!!

Za desert posle ručka poslužite poslasticu našeg detinjstva, sutlijaš.....


Нема коментара:

Постави коментар