Juče smo bili u metropoli da obiđemo prijatelje i po povratku kući svratismo u prodavnicu gde znamo da možemo da kupimo carsko meso, odavno ga nismo jeli i na našu radost, nađosmo dobro parče...danas smo baš uživali u ovom mesu.
Sastojci: 1.5 kg carsko meso, 1 kg + krompira, 750 ml do 1 l punomasnog mleka, 6 lista lovora, 6 većih čenova belog luka, po ukusu začini; biber, so, mlevena dimljena paprika, montreal začin, suvi začin
Priprema: Carsko meso ( pork belly ) oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Oštrim nožem zarezati kožicu svuda, posoliti, pobiberiti i posuti začinima koje vi volite i dobro utrljati u rasečene delove kožice i svuda okolo mesa.
U pekač u koji može da stane krompir okolo mesa i meso, sipati vrlo malo ulja na dno i staviti meso, kožica da je okrenuta na gore.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 240 a ako je rerna sa ventilatorom na 220°C oko 40 minuta dok vam kožica ne počne da bude hrskava, ako nije hrskava peći još desetak minuta.Dok se meso peče oljuštite krompir iseći na režnjeve, dodati očišćen beli luk i lovorov list i začiniti po ukusu. ( so, biber, suvi začin, dimljena crvena paprika )
Izvaditi iz rerne, smanjiti temperaturu na 150°C
Sipati mleko okolo mesa i meso treba da leži u mleku, ali kožica treba da bude iznad mleka,dodati čenove belog luka ( ja sam stavila desetak čenova ) i listove lovora i vratiti nazad u rernu i peći još 45 minuta.
Izvaditi meso iz rerne. Očišćen krompir iseći na 4 dela, ako je veliki na 8 delova i pažljivo stavljati komade krompira u mleko, ako je potrebno gurnuti ih malo da leže u mleku.
Vratiti nazad i peći još 1 sat a ako je potrebno dodati još 15 minuta. Za to vreme krompir treba da je lepo pečen i bude kremast a mleko bi trebalo da uvri, ako nije svo uvrelo, možete kašikom izvaditi višak, vratiti nazad i dopeći krompir, mada krompir će vam biti rumen i neće biti potrebe da ga još dopečete.
Ako je potrebno, tokom pečenja promešati krompir da se svuda ravnomerno ispeče.
Нема коментара:
Постави коментар