среда, 10. јул 2019.

Supa od izdanka belog luka ( garlic scape )

Ove godine smo zasadili oko tridesetak strukova belog luka, i zaista je šteta baciti ove izdanke kad se mogu iskoristiti na dosta načina. Pravila sam pesto od njih ali ove godine sam htela da probam i nešto drugo...možda ih još uvek ima na pijaci pa ću pogledati ovog vikenda jer bi mi pesto dobro došao za pastu.


Sastojci:  oko pola kg izdanaka belog luka ( garlic scape ), 1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka, 1 puna kašika maslinovog ulja, 1 kašičica listića timijana, 750 ml povrtne supe ili vode, 250 ml pavlake za kuvanje, po ukusu so i sveže samleven biber

Priprema: U šerpu zagrejati ulje pa dodati sitno iseckan crni luk i isečene izdanke belog luka, koje ste prethodno oprali.
Pržiti samo da omekša i na kraju dodati listiće timijana,ako nemate svež timijan dodati pola kašičice suvog


Ja postim ove nedelje i umesto pavlake za kuvanje koristila sam kokosovo mleko. Supa bi trebala da se nalije pilkećom supom, kod mene je povrtna, iz navedenog razloga.

Naliti sa povrtnom supom i pustiti samo da provre. Gustinu odredite onako kako vi volite pa ako je potrebno dodati još tečnosti.
Sipati sve u blender i samleti u glatku masu.
Sipati ponovo u šerpu i pustiti da ponovo provri i polako, stalno mešajući sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte samo da se pavlaka zagreje ali ne i da provri.

Pobiberiti i posoliti po ukusu i po želji poslužiti sa gustim grčkim jogurtom i sitno iseckanim peršunom ili izdancima belog luka.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар