петак, 04. новембар 2016.

Posne punjene paprike sa povrćem

Mi volimo paprike na bilo koji način, ove paprike mogu da budu posne ili sa mesom, izbor je vaš.


Sastojci:
6 paprika roge ili kakve vi volite
1 mala glavica crnog luka
pola struka praziluka,isečenog na deblje kolutove
1 veći krompir, isečen na kockice
1 mali plavi patlidžan, isečen na kockice
1 tikvica, isečena na kockice
250 g šampinjona
1 šargarepa, isečena na kockice
3 čena belog luka
2 do 3 oljuštena paradajza i isečena na kockice
2 pune kašike ajvara ili pire od paprike
maslinovo ulje
po ukusu so, biber, suvi začin
25 do 30 g pinjola
sitno iseckan peršun
i još:
oceđen jogurt
2 čena belog luka
peršun, so, beli biber

Priprema:
Paprike, koje koristite, oprati i osušiti.
U dublji tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i ispržiti paprike, ali pazite da vam ne izgore.
Izvaditi ih iz tiganja i ostaviti sa strane.

Dok se paprike prže, pripremiti svo povrće.
Ulje, koje je ostalo u tiganju, ako vam nije pocrnelo, možete da koristite, ako jeste, prospite ga, obrišite tiganj i sipati novu količinu ulja, zagrejati i staviti crni luk da se kratko proprži i omekša, dodati praziluk i njega pržiti vrlo kratko, dodati krompir i šargarepu, koje ste isekli na kockice i pržiti, povremeno mešajući, dok krompir i šargarepa ne omekšaju,dodati šampinjone i njih pržiti dok tečnost ne ispari, dodati plavi patlidžan i ako je potrebno dodati još malo ulja i njega pržiti dok ne omekša i na kraju dodati tikvicu i beli luk i ispržiti dok tikvica ne omekša.
Na kraju dodati pinjole i sve izmešati zajedno, posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin, po vašem ukusu.
Po želji, možete svako povrće pržiti posebno i na kraju sjediniti sve zajedno.

Isipati svo povrće na kuhinjski papir da se malo ocedi od viška tečnosti.
U isti tiganj, dodati još malo ulja, staviti oljušten i isečen paradajz, dodati ajvar ili pire od paprike, koji ste rastvorili u vrlo malo vode ili temeljca i pržiti / kuvati da se malo zgusne, vratiti svo povrće nazad u tiganj, promešati, probati za začine i pržiti sve zajedno, ne više od 5 minuta.
Skloniti sa ringle, dodati sitno iseckan peršun, promešati i ostaviti sa strane da se malo ohladi.

Paprikama raseći samo gornju stranu, prstima očistiti od semenki i napuniti sa pripremljenim filom.
Po želji, možete posuti izrendanim sirom, ali onda više neće biti posne.
Poređati ih u vatrostalnu zdelu i zapeći vrlo kratko u rerni, samo da se sir otopi.
Ja nisam koristila sir.


Nekoliko sati ranije, stavite u cediljku, koju ste prekrili sa gazom, gusti jogurt i ostaviti u frižider da vam se jogurt ocedi od viška tečnosti.
Tečnost ostaviti i umesiti hleb ili neko pecivo a jogurt sipati u zdelicu, dodati sitno iseckan beli luk i peršun, posoliti i pobiberiti belim biberom, sve izmešati i poslužiti sa pun jenim paprikama.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар