Ovo nam je danas bilo idealno za ručak i pored toga salata i bilo nam je sasvim dovoljno na ovoj vrućini.
Sastojci: 1 kg zrelih bresaka, 1 kašika putera ili maslinovog ulja, 1 puna kašika šećera, 1/4 kašičice soli, 250 ml soka od pomorandže, sok od 2 limuna
i još: gusti grčki jogurt ili mileram, muškatni orah
Priprema: Breskve oprati i popariti vrelom vodom da se lakše oljušte.Stavite ih pod hladnu vodu i oljuštiti kožicu.
Polovinu bresaka iseći i staviti u šerpu u kojoj ste sipali kašiku putera i zagrejali ( kod mene je umesto putera ulje ), posuti sa kašikom šećera i izdinstati ih dok voće ne počne da se raspada.
Samleti sve u glatku masu, sipati u šerpicu i ostaviti u frižider da se dobro rashladi.
Sipatiu u tanjir, preko dodati kašiku gustog grčkog jogurta ili mileram, nastrugati odozgore malo muškatnog oraha i poslužiti.
Ovo je idealno ako imate neko druženje sa vama dragim ljudima, sipajte u manje čaše i poslužite supu iz njih, mogu je popiti umesto da je jedu sa kašikom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар