субота, 6. јул 2019.

Pašteta od pasulja i tune


Ako volite pileću paštetu, volećete i ovu, koja je potpuno drugačija od nje, ali podjednako dobra i to još zdrava i pravljena kod kuće....sledeći put ću probati sa šunkom ili kuvanom piletinom iz supe, verujem da će biti podjednako dobra kao i ova.


Sastojci:  1 konzerva od 540 g pasulja, 1 konzerva od 160 g tune u komadu, pola limuna, isceđen sok, ili po ukusu, 2 čena seckanog belog luka, po ukusu so i biber, isecknog mladog luka, hleb

Priprema:  Pasulj možete da skuvate ili da koristite, kao ja,iz konzerve.
To mi je bio lakši i brži način.
Ocediti pasulj od vode i isprati pod mlazom hladne vode i staviti u multipraktik.
Najbolje je koristti tunu u ulju, ali ako koristite tunu koja je pakovana u vodi, onda ocediti od vode , sipati u multipraktik, dodati 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola većeg limuna, 2 čena belog luka i posoliti i pobiberiti po ukusu.
Ako koristite tunu u ulju, dodati sve zajedno u multipraktik.

Samleti dok ne dobijete glatku masu, ako volite da ima komadići pasulja, onda sameljite kraće. Ja volim kad je masa glatka.

Isipati u zdelu, posuti seckanim crnim lukom, ili istostirati baguette hleb, premazati preko pripremljenu paštetu, posuti sitno iseckanim mladim lukom i poslužiti uz dobro rashlađeno belo vino ili pivo.


Prijatno!!!!!


1 коментар: