Imam jednu verziju brzog lisnatog testa , i ovu verziju sam sasvim slučajno otkrila na You Tube, dopala mi se je, jer nema mešenja, i razvlačenja....pogledajte, možda vam se dopadne i na ovaj način.
Sastojci:
375 g brašna
400 g putera
250 ml kisele pavlake
Priprema:
Sve namirnice vam moraju biti hladne, čak i brašno.
U multipraktik staviti brašno, dodati hladan puter isečlen na manje kockice i samleti samo dok dobijete mrvičasto testo,koje treeba da bude kao zrno graška, ili malo manje.
Isipatu u hladnu metalnu zdelu i dodati u sredinu hladnu kiselu pavlaku.
Spatulom, nikako rukom,sjediniti, ali ovo morate da radite brzo,jer puter ne sme puno da oimekša,
Kad ste sjedinili sve zajedno, isipati na radnu površinu, rukom brzo i blago sjediniti i malo rastanjiti u pravougaonik.
Preklopiti kao pismo
Još jednom vrlo blago oklagijom ispritiskati i rastanjiti samio malo da bi mogli da ga preklopite još jednom.
Zaviti testo u providnu foliju i ostaviti u frižider da se puter ohladi i stegne, najmanje sat vremena.
Testo mođžete da ostavite celo ili podeliti na pola i zamrznuti. Kad vam je potrebno izvaditi testo i ostaviti u frižider da se odmrzne.
Koristiti za slana ili slatka punjenja.
Kod nas je danas bilo za slano punjenje a ostatak će biti za slatko punjenje,tj;tart sa voćem.
Prijatno!!!!
Jako zanimljivo svakako ću isprobati, sasvim sigurno puno kednostavnije nego klasićno lisnato tijesto.
ОдговориИзбриши