Hteli biste brzi desert, ovo zaista ne može da bude brže i izuzetnog je ukusa....ko ne voli breskve sa sladoledom....
Sastojci:
po 1 veća ili 2 manje, dobro zrele breskve
50 g slatkog putera
15 g zaslađivača po ukusu ( med, javorov sirup, braon šećer )
pola kašičice cimeta u prahu
na vrh noža muškatnog oraha
Priprema:
Breskve oprati, osušiti i prerezati na pola,
Zagrejati gril tiganj ili grill a breskve premazati sa vrlo malo otopljenog putera ili ulja i staviti na gril premazanu stranu breskve.
Peći breskvu dok ne dobije lepe grill šare a ako nije dobro zrela breskva, peći je malo duže.
U slučaju da nemate gril tavu a roštilj vam se ne pali samo za breskve, slobodno ih možete ispeći i u rerni.( ja sam moje pekla u rerni )
Dok se breskve peku, otopiti puter, dodati zaslađivaš po vašem ukusu ( kod mene je to javorov sirup ) cimet i muškatni orah i sve dobro sjediniti.
Pečene breskve premazati sa otopljenim puterom i u toplu breskvu dodati malu kuglu sladoleda od vanile i poslužiti odmah.
Prijatno!!!!
Meni se veoma svidja, divno i lagano, savrseni desert za kraj finog rucka.:)
ОдговориИзбриши