Kod nas se hash jede za nedeljni doručak, ali mi smo jeli za ručak, i uz čašu belog vina, bilo je odlično.
Sastojci:
1 velika glavica sitno iseckanog crnog luka2 čena pasiranog belog luka
200 g kvalitetne chorizo kobasice
4 veća skuvana krompira
1 jaje po osobi
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
maslinovo ulje
Priprema:
4 osrednja krompira oprati i staviti u šerpicu, naliti sa vodom, posoliti i kuvati ih oko 25 minuta ili dok se ne skuvaju.Ocediti od vode i ostaviti da se ohladi.
Oljuštiti ih od kožice i iseći na kocke.
U tiganj ( koji možete da stavite u rernu ) sipati nekoliko kašika maslinovog ulja i zagrejati na osrednjoj temperaturi, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti na tihoj temperaturi dok ne omekša, onda dodati beli luk i pržiti da samo zamirše, onda dodati kobasicu i pržiti i nju, zajedno sa lukom oko 2 do 3 minuta i na kraju dodati krompir, koji ste oljuštili i isekli na kocke i pržiti sve zajedno oko 5 minuta.
Razbiti po jedno jaje ( ako neko jede više, može i dva jaja po osobi, kod nas je bilo jedno jaje za mene, dva za muža ) i staviti u zagrejanu rernu i peći onoliko dugo koliko volite da vam je jaje pečeno. Mi volimo da je jaje roviti i pekla sam ga oko 9 minuta.
Posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.
Ovo je super kombinacija Zoki
ОдговориИзбришиHvala ti puno, nama je ovoi bio super ručak.
Избриши