четвртак, 23. март 2017.

Brzi hleb sa sirom, bez kvasca

Ne znam da li bih ga nazvala hlebom, ili slanim kolačem...ali ovo je idealno za nedeljni doručak sa vašom porodicom.


Sastojci: 110 g majoneza,125 g gustog jogurta,3 jaja,225 g brašna,5 g sode bikarbone5 g praška za pecivo,150 g izmrvljen feta sir,puter za podmazivanje

Priprema:  U zdelu prosejati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Možete dodati i pola kašičice soli, ali puno zavisi od slanoće sira.

U drugu zdelu umutiti jaja, gusti jogurt i majonez u gustu masu, dodati brašno i umutiti sve zajedno.
Odložiti mikser i spatulom, vrlo nežno, da se sir mnogo ne izmrvi, umešati ga u masu od brašna i jaja.



Podmazati puterom, uljem ili sprejom za pečenje mali kalup za hleb 11cm X 24cm ili sličnih veličina i sipati masu, koja je dosta gusta, pa će biti bolje sipati kašikom.Ja ga namerno nisam htela da ravnjam odozgore, a vi kako hoćete.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C i peći oko 35 do 40 minuta ili proveriti čačkalicom da li je pečen u sredini.Ovaj hleb takođe možete praviti u maffin kalupu, ali onda dužina pečenja mora da bude kraća.



1 коментар:

  1. Odlično izgleda. Stalno kažem da budem a nikako da dođem do toga da napravim nešto u čemu majoneza mijenje maslac. Sad stvarno više nemam isprika.

    ОдговориИзбриши