Idealni posni i ručak a može da vam bude i odlična večera.
Sastojci: 200 g ne skuvane heljde,500 do 750 g gljiva po izboru,500 ml povrtnog temeljca ili vode,1 manja šargarepa,1 mala glavica crnog luka ili ljutike,2 čena belog luka,2 pune kašike sitnije sečenog peršuna,2 kašike maslinovog ulja,po ukusu so i biber
Priprema: Heljdu očistiti i isprati hladnom vodom. U veći tiganj dodati 1 kašiku maslinovog ulja i kad se ulje zagrejalo dodati oceđenu heljdu i pržiti nekoliko minuta, stalno mešajući.U šerpu sipati povrtni temeljac, ako ga nemate, može i obična voda, posoliti vrlo malo, dodati heljdu i kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok heljda ne omekša, oko 15 do 20 minuta,
Ako imate višak vode, ocedite.
Prijatno!!!
Heldu često jedemo, to je u ovim krajevima uobičajeno i odlična je ovako kao prilog.
ОдговориИзбришиi kod nas je često u kuhinji i mi je isto jako volimo.
Избриши