Već dosta dugo je prošlo od kad sam videla ovaj recept, ja nisam vigan niti vegeterijanka, ali volim svašta da isprobam a volim i vegeterijansku hranu i uvek mi je bila želja da isprobam i ove posne puslice, ali uvek zaboravim i danas mi je bio potreban naut / slanutak iz konzerve i setih se da sačuvam tečnost i da najzad isprobam i ove puslice. Ne moraju da budu samo puslice, može da se pravi i podloga za pavlovu, ili šaum za šaum pite i druge kolače. Ako imate priliku, probajte i vi.
Sastojci: 200 g vrlo sitnog šećera,250 ml **** aquafaba tečnosti ****,prstohvat soli,1 kašičica vanilinog ekstrata ili 1 kesica vanilinog šećera,nekoliko kapi limunovog ekstrakta,1 kašičica limunovog soka ili sirćeta
Priprema: Aguafaba je tečnost u kojoj je naut / slanutak bio u konzervi, Ocediti naut, i iskoristiti za salatu a tečnost sačuvajte za ovu poslasticu.Pre nego što počnete da mutiti aquafabu, mora da je dobro hladna.
Ono što ne pojedete čuvajte u hermetički zatvorenoj kutii.Ja sam u moj šaum dodala i nekoliko kapi ekstrakta od malina ( radi boje )
Zorice ,ove tvoje puslice su baš interesantne,pošto su bez belanaca.Svaka čast!
ОдговориИзбришиZanimljivo,isprobacu sigurno. Hvala vam
ОдговориИзбриши