уторак, 29. август 2017.

Kremasta supa od kukuruza

Kod nas je stigao kukuruz šećerac i mi ga ne možemo da se najedemo...Volimo ga na bilo koji način, pa zašto da ne bude i čorba / supa od njega.


Sastojci:  30 ml maslinovog ulja,15 g putera,1 veća glavica sitno iseckanog crnog luka,1 struk praziluka, samo beli i svetlo zeleni deo,4 čena pasiranog belog luka,1/4 kašičice mlevene dimljene paprike,500 g smrznutog ili svežeg kukuruza,po ukusu so i biber,1 l povrtne supe, ( može i pileća )
250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:  U veću šerpu sipati ulje i dodati puter, otopiti i zagrejati.
Dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne omekša, dodati praziluk, koji ste prethodno očistili, oprali i iseckali na sitnije trakice i pržiti sve zajedno dok i praziluk ne omekša.

Dodati pasirani beli luk i dimljenu papriku i pržiti samo dok beli luk ne zamiriše.
Dodati kukuruz i dinstati sve zajedno oko 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Naliti sa povrtnom supom,( ako je nemate koristite povrtni bujon, koji ćete rastvoriti u litar vode ) smanjiti temperaturu i kuvati desetak minuta ili dok se kukuruz ne skuva.
Štapnim mikserom, ili sipati po malo u blender, samleti u kremastu masu, ili onako kako vi volite.
Gustinu čorbe podesite po vašem ukusu.
Vratiti sve nazad u šerpu, sipati pavlaku za kuvanje i kuvati na tihoj temperaturi oko desetak minuta ili dok ne počne da se zgušnjava.

Servirati vruću čorbicu sa dodatkom kuvanih zrna kukuruza, posutu sa sitno iseckanim peršunom i posuti sa vrlo malo mlevene dimljene paprike ( ja sam zaboravila )

Нема коментара:

Постави коментар