Nemate puno vremena a trebate da pripremite ručak vašim ukućanima, za ovakav ručak vam je potrebno manje od pola sata, pa probajte..
Sastojci: 450 g paste po izboru, ( linguine ili spaghetti )250 g mesnate slanine,1 kašika maslinovog ulja,4 do 5 čena belog luka,150 g izrendanog sira, ( po 75 g pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano ) 1 puna kašičica sveže samlevenog bibera,po ukusu so,2 pune kašike sitno iseckanog peršuna,pola kašičice italijanskjog začina,1 kašičica ljute tucane paprike
Priprema: U veliki lonac sipati vodu i pustiti da provri, pre nego što ćete dodati pastu po vašem izboru sipati punu kašiku soli i tek onda dodati pastu. Kuvati je po uputstvu proizvođača. ( ako koristite pastu od celog pšeničnog zrna ona se kuva malo duže )
Dodati nekoliko kašika vode u kojoj se pasta kuvala i varjačom izgrebati sve one odlične ukuse koji su se nahvatali na dno tiganja.
Za to vreme iseckajte sitno peršun, po želji možete dodati i malo sitno iseckanog bosiljka.
Izrendajte obe vrste sireva, ako nemate obe vrste, koristite onaj koji imate.
Probati i ako je potrebno posoliti po ukusu, meni nije bilo potrebno da više solim.
Sipati u veliki oval, posuti sa ostatkom sira,još malo sitno iseckanog peršuna i bibera i poslužiti toplo.( Biber koristite u količini koju vi volite )
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар