Odlična salata sa kelerabom i kormoračem, prelivena sa umakom od plavog sira i pečenih oraha.
Nekad je vrlo teško prevesti naziv recepta, tako da mi je najlakše staviti originalni naziv.
Sastojci: 125 g grčkog jogurta,3 kašike majoneza,3 do 4 struka mladog luka,3/4 kašičice soli,2 kašičice jabukovog sirćeta,po ukusu sveže samleven biber,1 glavica komorača,2 do 3 glavice kelerabe,30 g tostiranih oraha,50 g blue cheese
Priprema: U zdelu sipati gusti jogurt, majonez, so, biber, jabukovo sirće, dodati sitno iseckan mladi luk, samo beli i svetlo zeleni deo i sve dobro sjediniti sa žicom za mućenje.
Komorač očistiti i izrendati na krupnu stranu renda.
Sastaviti sve zajedno.
Orahe blago istostirati na suvom tiganju, ili ih ispeći u rerni. Ohladiti ih.
Prelivom, koji ste prethodno umutili preliti komorač i kelerabu, izmešati, posuti sa pečenim orasima i možete da izmrvite još malo plavog sira .( blue cheese )
Poslužiti odmah.
Нема коментара:
Постави коментар