Idealna večera ili lagani ručak....
Sastojci:
250 do 300 g kelja
4 XL jaja2 struka praziluka
2-3 čena belog luka
2-3 kašike maslinovog ulja
125 ml pavlake za kuvanje od 10% masnoće
50 g Gouda sir
biber,so, tučena ljuta paprika
malo hladnog putera za podmazivanje
Priprema:
U dublju šerpu sipati maslinovo ulje,
dodati dobro opran i sitno isečen praziluk i pasirani beli luk i pržiti
na osrednjoj temperaturi dok praziluk ne omekša.
Za to vreme oprati i očistiti od debelih drški kelj i iseckati ga na sitnije trakice...ako nemate ovu vrstu kelja onda koristite spanać, i dodati ga u izdinstan luk, tako mokrog i dinstati sve zajedno još nekoliko minuta samo dok kelj ne omekša.
Dodati pavlaku za kuvanje i kuvati dok se ne zgusne,nekoliko minuta. Posoliti i pobiberiti, po ukusu.
Za to vreme oprati i očistiti od debelih drški kelj i iseckati ga na sitnije trakice...ako nemate ovu vrstu kelja onda koristite spanać, i dodati ga u izdinstan luk, tako mokrog i dinstati sve zajedno još nekoliko minuta samo dok kelj ne omekša.
Dodati pavlaku za kuvanje i kuvati dok se ne zgusne,nekoliko minuta. Posoliti i pobiberiti, po ukusu.
Pripremiti vatrostalne posudice u kojima
ćete peći ili uzeti jednu veću, podmazati sa hladnim puterom i sipati
izdinstani kelj, preko kelja posuti sa izrendanim sirom i sa kašikom
napraviti mala udubljena u koje ćete sipati razbijeno jaje.
Pobiberiti,posoliti i posuti sa tučenom paprikom i peći u prethodno zagrejanoj rerni. na 175*C oko 15 do 20 minuta ili dok vam se jaja ne ispeku odozgore.
Pobiberiti,posoliti i posuti sa tučenom paprikom i peći u prethodno zagrejanoj rerni. na 175*C oko 15 do 20 minuta ili dok vam se jaja ne ispeku odozgore.
Poslužiti toplo sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!
Volim,ma obožavam kelj i celu tu familiju. Odlična kombinacija
ОдговориИзбришиJoj i mi, ja ga volim na svaki mogući način. Pozdrav za sve vas.
Избриши