недеља, 27. август 2017.

Hrskava pečena krilca iz rerne ( Crispy Buffalo Chicken Wings )

Krilca mnogo volimo ali ih tako retko pravim jer znam da ne možemo da se zaustavimo....e juče smo dali sebi malo oduška pa šta bude neka bude...


 Sastojci:  1 kg pilećih krilca,po ukusu so i biber,1 kašičica praška za pecivo,1 puna kašičica belog luka u prahu ili vegetin mixs belog luka
Sastojci za umak: 75 g masnijeg feta sira,100 g gustog jogurta,2 pune kašike majoneza,2 čena pasiranog belog luka,po ukusu so i beli biber
i još: 100 do 150 ml ljutog sosa ili sosa po vašem izboru,30 g putera,1 mala kašičica ljute mlevene paprike ( ne mora ),2 čena pasiranog ili sitno izrendanog belog luka

Priprema: Pileća krilca očistiti od onih malih krilca na kraju ( njih možete ostaviti za kasnije i uz dodatak povrća skuvati supu ) oprati, osušiti i raseći na dva dela, na onaj mali batak i krilce.
Vrlo je važno da ih dobro osušite.
U veliku zdelu staviti pripremljena krilca posuti sa biberom i solju ( ako koristite vegetin mixs belog luka, izostavite so, da vam ne bi bilo preslano ) praškom za pecivo i belim lukom u prahu i sve dobro izmešajte vašim rukama.

Veći pleh prekriti alu folijom a preko staviti žicu i nju blago premazati sa malo ulja ( da vam se meso ne zalepi ) i poređati krilca na žici, ostavljajući malo praznog mesta između.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 225°C oko 20 minuta ( vreme pečenja puno zavisi od veličine pilećih krilca, ako su veća, peću duže, ako su manja, peći kraće )
Izvaditi iz rerne i okrenuti krilca, vratiti i peći još 20 minuta ili dok vam lepo ne porumene.

Dok se krilca peku, napraviti umak od jogurta, majoneza, feta sira, pasiranog belog luka, soli i bibera. Žicom umutiti sve zajedno, sipati u zdelu, ili nekoliko manjih pa svako može da ima zdelicu za sebe i ostaviti u frižider, do upotrebe.


U manju šerpicu otopiti puter, dodati sitno izrendan beli luk i pržiti samo da zamiriše. Skloniti sa ringle, dodati ljuti sos i ako volite da je više ljuto, dodati jednu malu kašičicu mlevene ljute paprile, ili po vašem ukusu.
Sve dobro izmešati i ostaviti sa strane.

Pečena krilca izvaditi iz rerne staviti ih u veliku zdelu i preliti sa pripremljenim prelivom i drmanjem te zdele izmešati sve zajedno.


Poslužiti toplo uz hladan umak, po želji može da bude pomfrit ili seckano povrće ( štapići celera, paprike, šargarepe, brokoli, karfiol ) i obavezno hladno pivo.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар