понедељак, 21. август 2017.

Avocado Shrimp Salsa

Možete poslužiti sa kukuruznim čipsom ili kao lagani ručak uz neki fini garlic bread.


Sastojci:  500 g očišćenih škampi,po ukusu so i biber,15 ml maslinovog ulja,sok od 3 limete,2 veća ili 3 manja avocada,1 manji krastavac,4 paradajza šljivara,1 glavica sitnije sečenog crnog luka,1 jalapeno paprika,pola vezice sitno iseckanog korijandera

Priprema: Šrimpove očistiti,oprati i osušiti. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U tiganj sipati kašiku maslinovog ulja i ispržiti šrimpove samo da porumene, pazite da ih ne prepržite jer će onda biti tvrdi.
Skloniti sa ringle, izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade i kad se ohlade, iseckati ih na sitnije parčiće.
Ako koristite već skuvane škampe, samo ih isprati hladnom vodom i osušti.Njih nemate potrebe da pržite.
Uzeti veliku zdelu i staviti ih u nju.

Sve ostale sastojke očistiti, oprati i iseckati na sitnije kockice i sve dodavati u veliku zdelu.
Korijander oprati i iseckati što sitnije možete, dodati u ostale sastojke.
Na kraju očistiti avocado, iseći na manje kockice, dodati u zdelu i preliti sa sokom od limete, koji ste prethodno iscedili.
Sve dobro izmešati i poslužiti.

Nama je ovo bio lagani ručak.


Нема коментара:

Постави коментар