Možete poslužiti sa kukuruznim čipsom ili kao lagani ručak uz neki fini garlic bread.
Sastojci: 500 g očišćenih škampi,po ukusu so i biber,15 ml maslinovog ulja,sok od 3 limete,2 veća ili 3 manja avocada,1 manji krastavac,4 paradajza šljivara,1 glavica sitnije sečenog crnog luka,1 jalapeno paprika,pola vezice sitno iseckanog korijandera
Priprema: Šrimpove očistiti,oprati i osušiti. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U tiganj sipati kašiku maslinovog ulja i ispržiti šrimpove samo da porumene, pazite da ih ne prepržite jer će onda biti tvrdi.
Skloniti sa ringle, izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade i kad se ohlade, iseckati ih na sitnije parčiće.
U tiganj sipati kašiku maslinovog ulja i ispržiti šrimpove samo da porumene, pazite da ih ne prepržite jer će onda biti tvrdi.
Skloniti sa ringle, izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade i kad se ohlade, iseckati ih na sitnije parčiće.
Ako koristite već skuvane škampe, samo ih isprati hladnom vodom i osušti.Njih nemate potrebe da pržite.
Uzeti veliku zdelu i staviti ih u nju.
Uzeti veliku zdelu i staviti ih u nju.
Korijander oprati i iseckati što sitnije možete, dodati u ostale sastojke.
Na kraju očistiti avocado, iseći na manje kockice, dodati u zdelu i preliti sa sokom od limete, koji ste prethodno iscedili.
Sve dobro izmešati i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар