Sastojci: 240 g projino brašno ( sitno kao griz ), 260 g sve namenskog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 puna kašičica soli ili po ukusu, 240 ml jogurta, 75 g otopljenog i ohlađenog putera, 50 ml kisele vode, 2 jajeta, 200 g belog sira, ( ili 100 g izrendanog cheddar sira ) 2 jalapeno papričice
Priprema: Sir izmrviti. Papriku oprati, očistiti od semenki i žilica i iseckati na sitnije komadiće.
Oba brašna izmešati, dodati soli po ukusu ( u zavisnosti koliko vam je sir slan a umesto belog, feta sira može da se koristi i izrendan cheddar sira, koji ja nisam imala ovog puta pa sam koristila poljski farmerski sir koji se zove tvorog ) i prašak za pecivo i izmešati.( oko 100 g ) Kalup za hleb, veličine oko 10cm X 30 cm ili sličnih veličina, ako hoćete da je hleb niži a ako hoćete da je višlji onda koristite12cm X 22cm ( ja sam koristila kalup koji je duži da bi mi hleb bio niži ) poprskati sprejom za pečenje i sipati pripremljeno testo.
Odozgore posuti sa semenkama po vašem izboru a i ne mora.Ostaviti da se kratko prohladi u plehu, pa ga pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi.
Umesto hleba možete napraviti i maffine ali onda skratite vreme pečenja.
Нема коментара:
Постави коментар