понедељак, 25. јануар 2021.

Pašteta od čvaraka

 Gledam pre nekoliko nedelja emisiju na srpskoj televiziji " Kuhinja moga kraja " i te me žene oduševe sa svojim umećima a pored toga baš se lepo druže i bolje upoznaju Srbiju.

Jedna od njih, iz Ovčar Banje po imenu Mirjana je spremala paštetu od čvaraka i baš mi se dopala ta ideja. Čvarke sam već imala i dadoh se na posao.

Paštetu možete poslužiti za doručak ili kao odlično hladno predjelo.


Sastojci: 350 g čvaraka, 1 veća glavica ljubičastog luka, 3 kisela krastavčića, 3 kuvana jaja, 2 kašičice senfa, 50 g krem sira ili sirnog namaza, 3 čena belog luka, po ukusu so i biber

Priprema:  Jaja skuvati da su tvrđe kuvana, ohladiti, oljuštiti i iseći na komade. Crni i beli luk očistiti i iseći na komadiće.Kisele krastavčiće iseći na manje komade.

U multipraktik staviti čvarke, kuvana jaja, obe vrste luka, krastavčiće, senf, sirni namaz ili krem sir i sve samleti u glatku masu. dodati soli i sveže samlevenog bibera po ukusu i ko voli može dodati i malo ljute mlevene paprike a ne mora.

Ostaviti u frižider da se ukusi sjedine i malo stegne i poslužiti na domaćem hlebu ili tostiranim baguette hlebčićima.


Mi smo jeli bez da sam sačekala da se ukusi sjedine ali je dosta ostalo i za sledeći dan za užinu.

Po želji ukrasiti seckanim peršunom ili listićima i ko želi, može ovde da pospe sa malo ljute mlevene paprike umesto da stavlja u smesu.

Prijatno!!!!




Нема коментара:

Постави коментар