Ovi starinski recepti su najbolji recepti, ali vrlo često u trci za novinama zaboravimo na one recepte koje su naše mame i bake pravile..ovaj je jedan od takvih recepata.
Sastojci: 500 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 250 g hladnog putera isečenog na kockice, 250 g kisele pavlake, 2 žumanca, 2 kesice vanilinog šećera, korica od limuna ili pomorandže, džem
Svaki deo rastanjiti što tanje možete ( testo je toliko dobro i može da se dobro rastanji ) iseći na 20 dela i svaki deo filovati džemom. Morate koristiti dobro gust džem, u protivnom će vam curiti.
Redjati na pleh i peći na 165°C oko 15 do 20 minuta ali da ostanu bele.
Ohladiti, posuti šećerom i poslužiti.
Od ove količine ćete dobiti 80 malih kiflica, deo možete zamrznuti.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар