субота, 2. јануар 2021.

Metropol salata

 Ovaj recept je jako star ali mi je danas baš dobro došao kao prilog pečenoj ćuretini.


Sastojci:  2 mala struka praziluka, ili 1 veći, 4 kuvana jajeta, 4 srednjih krompira, 1 puna kašika senfa (dijon), 200 g kisele pavlake ( gusti grčki jogurt ), 100 g majoneza, 4 struka mladog luka

Priprema:   Oprati dobro praziluk i iseći ga na kolutove, ako je veći, preseći ga na pola i blanširati ga oko 5 minuta u vreloj vodi, rešetkastom kašikom izvaditi i prelivati hladnom vodom.

Krompir oljuštiti pa iseći na kockice i skuvati (možete kuvati i ceo krompir, pa ga onda oljuštiti i iseći na kockice, meni je ovako bilo brže) u posoljenoj vodi.


Takodje stavite i jaja da se kuvaju, kada su skuvana, ohladite ih i oljuštite, te ih iseckajte na kockice. Ostaviti jedno žumance sa strane. Mladi luk oprati pa iseći na krugove. Dodati senf, majonez, kiselu pavlaku, ( ovde možete koristiti i gusti grčki jogurt da bude manje kalorija ili pola i pola ) soli i bibera, sve lagano izmešajte i ostaviti da se dobro ohladi.
Odozgore izrendati žumance i poslužiti dobro rashlađenu.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар