среда, 15. март 2023.

Lemon garlic pasta with salmon

 Kad imate previše ispečenog lososa, evo vam jedna od ideja šta napraviti sa tim ostacima.


Sastojci: 500 g paste po vašem izboru, 2 čena pasiranog belog luka, 30 ml maslinovog ulja, puna šaka seckanog bosiljka, po ukusu so i biber, 450 g fileti lososa, izrendana korica limuna, 30 ml limunovog soka, 2 kašičice kapara, parmezan sira

Priprema:  Ja sam dobila od prijateljice filete pečenog lososa a vi, ako nemate pa trebate ga ispeći, prvo to uraditi.

Ribu oprati, osušiti, posoliti, pobiberiti i ispeći u rerni oko 15 minuta. Ako su parčićoi deblji može se peći i duže.
Ostaviti da se ohladi.


Pastu skuvati po uputstvu proizvođača.

Dok se pasta kuva, izrendati koricu limuna, iscediti sok od pola limuna, iseckati bosiljak, kapare, i pasirati beli luk, dodati maslinovo ulje, so i biber i sve staviti u veću zdelu.
Skuvanu i oceđenu pastu dodati u zdelu i sve pažljivo promešati.
Na kraju iskidati ispečen losos u komadiće jednog zalogaja, dodati pasti, još jednom pažljivo sjediniti.


Poslužiti odmah sa izrendanim parmezanom odozgore. Ako postite, izostavite sir.


Prijatno!!!!!



Нема коментара:

Постави коментар