петак, 31. март 2023.

Italijanska salata sa makaronama

Najavili su nam se prijatelji da će da navrate kod nas i ovo mi je bilo idealno da im poslužim sa pečenom piletinom...salata je veoma izdašna i odlična je i sledećeg dana...

Sastojci: 450 g paste po vašem izboru, 175 ml italijanski preliv za salate, 100 g majoneza, 50 ml jabukovog sirćeta, 1 i po kašičica italijanskog začina, so i biber po ukusu, 4 štapića celera, 4 struka mladog luka, oko 75 g brokolija, 1 crvena paprika, 50 g smrznutog graška, 1 kašičica tucane paprike, peršun

Priprema: U veću šerepu staviti vodu da provri i u provrelu vodu, pre nego što sipate pastu, dodati punu kašiku soli pa tek onda pastu. Ja sam koristila pastu od integralnog pirinča a vi koristite koju god imate. Kuvajte je po uputstvu proizvođača a pred kraj kuvanja dodajte iskidane cvetiće brokolija i graška. Ocediti i isprati hladnom vodom da zaustavite proces kuvanja da bi povrće zadržlo svoju lepu zelenu boju. Ostaviti da se ocedi.

Svo povrće očistiti, oprti, papriku iseći na manje kockice, mladi luk na tanje krugove a štapiće celera na iseći na pola po dužini pa onda na polumesece. 

U veću zdelu staviti oceđenu pastu, dodati isečeno povrće i stavite na stranu.

U drugu zdelicu staviti italijanski začin, italijanski preliv za salate, majonez, so, biber i jabukovo sirće, umutiti sve zajedno viljuškom i preliti preko salate, dodati iseckan peršun i malo tucane paprike, promešati i probati da li je šta potrebno. Poklopiti i ostaviti u frižider bar pola sata da se ukusi sjedine. Pred služenje probajte da li je sve u redu, možda će trebati još malo preliva za saltu ali ne preterujte s njim.

Poslužiti je dobro rashlađenu...ono što ostane ponesite na posao sledećeg dana ili pojesti za večeru.


Salata može biti i posna ako se koristi posni majonez

Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар