понедељак, 5. новембар 2012.

Ledene kocke

      
                                    Posle ručka, treba i da se zasladimo.



 Sastojci za testo:

135 g pikan oraha
55 g putera
50 g šećera
150 g brašna

    Sastojci za fil 1:

750 ml mleka
2 kesice od po 40 g pudinga od vanile
1 kašičica vanilinog ekstrata ili vanilla paste
50 g šećera
50 g putera

    Sastojci za fil 2:

750 ml mleka
2 kesice od po 40 g pudinga od lešnika ili čokolade
50 g šećera
50 g putera

    Sastojci za fil 3:
 
500 g krem sir
100 g prah šećera
250 ml tečne pavlake

  Za premazivanje:

250 ml slatke ili neutralne pavlake
50 g narendane čokolade

Priprema:

Pikan orahe ( ako ih nemate stavite obične orahe ili poželji lešnike ili bademe ) krupnije iseckati.

U zdelu staviti brašno,sećer i puter i umutiti mikserom ili rukama dobro utrljati brašno sa puterom i šećerom, da dobijete sipkavu smesu,dodati iseckane orahe i njih sjediniti sa testom.

Vatrostalnu posudu veličine 22cm X 25cm i dubine 5-6cm isprskati sprejom za pečenje ili podmazati sa puterom pa rukama utisnuti testo po dnu.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 20 minuta.

Izvaditi i ohladiti koru.


U veću zdelu staviti krem sira,prah šečer i tečnu pavlaku i sve dobro umutiti dok ne dobijete finu kremastu smesu.
Premazati preko ohlađene kore.


Dok se kora hladi napravite filove od pudinga.

U dve šerpice sipati po 650 ml mleka sa po 50 g šećera, u preostalih po 100 ml razmutite pudinge u vanila puding dodati esenciju vanile.Originalni recept je sa pudingom od čokolade ( meni se više dopalo sa pudingom od lešnika ).Pustiti da mleko provri i dodati rastvoreni puding i kuvati dok se ne zgusne,stalno mešajući žicom za mućenje.U topli puding dodati po 50 gr putera, isečenog na kockice i mutite žicom dok se puding ne otopi. Staviti direktno na puding providnu foliju, da se ne stvori korica i ostaviti da se ohladi, ali ne kompletno.

Prohlađeni puding od lešnika premazati preko fila od krem sira i poravnjati



Preko fila od lešnika,kašikom stavljati puding od vanile svuda po prethodnom filom i poravnjati.



Kada ste premazali са trećim filom sada možete staviti u frižider da se potpuno ohladi pa sledećeg dana umutiti šlag i premazati preko zadnjeg fila i narendati čokoladu odozgore ili odmah umutiti pavlaku, premazati preko i narеndati čokoladu i ostaviti preko noću u frižider.



Sutra seći na kocke i poslužiti.



Ove kocke možete napraviti i u obliku torte ali vam je potreban kalup sa štipaljkom.Izbor je vaš

2 коментара: