петак, 16. новембар 2012.

Tarator na drugačiji način



Može vam poslužiti kao dip za sveže povrće ili sa ćipsom ili kao prilog uz meso sa roštilja

Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mateji sa bloga M's Bakery kao ulaznicu za blogersku igricu,koju je pokrenula monsoon " Ajme, koliko nas je " koja nam je zadala temu,jogurt.





Sastojci:

1 dugački ili 2 manja sitno seckanog krastavca
2 male glavice sitno seckane ljutike/aljme/arpadžik
4 čena sitno iseckanog belog luka
2 – 3 kašike sitno seckanog peršuna
2 – 3 kašike sitno seckanog korijandera
50 g sitno seckanog mladog spanaća
1 sitno seckana zelena paprika
250 ml gustog grčkog jogurta
150 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
po ukusu soli i sveže mlevenog bibera

Priprema:

Krastavac oljuštiti i iseći na sitne kockice ( ako volite, možete ga i narendati na krupniju stranu renda ) staviti u cediljku i ostaviti nekoliko sati da se dobro ocedi ( veoma je važno da se dobro ocedi u protivnom ćete imati vrlo voden tarator ),ako su krastavci manji, odstranite sredinu gde su semenke.

U veću zdelu staviti svo povrće koje ste sitno iseckali, dodati gusti jogurt ( ako ga nemate, napravite ga sami, tako što ćete običan jogurt sipati  u cediljku,koju ste prekrili sa gustom gazom i ostaviti preko noći u frižider da vam se ocedi višak vode ), dodati kiselu pavlaku sa manjim procentom masnoće, po želji možete staviti i samo jogurt, dodati oceđen krastavac i sve ti zajedno sjediniti.

Možete da vratite još malo u frižider da se rashladi a ukusi sjedine, posoliti i pobiberiti po ukusu i poslužiti.

Po ukusu, možete staviti više jogurta.

Nama je bio prilog uz roštilj

Prijatno!!!!

Na kraju smo se zasladili našom omiljenom pitom od višanja.

Нема коментара:

Постави коментар