четвртак, 1. новембар 2012.

Rolat od bundeve sa filom od mascarpone sira

U životu nisam probala ovakvo savršenstvo, spoj mascarpone sira, narandžine korice i vanile je samo nešto što se poželeti može.



Sastojci:
120 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice rendanog muškatnog oraha
3 veća jaja
175 g šećera
200 g pirea od muškatne bundeve
1/2 kašičice vaniline esencije ( ja koristim paste)
65 g pikan oraha, sitno naseckanih
50 g prah šećera
     Sastojci za fil:

250 g mascarpone sira
120 g prah šećera
2 kašike tečne pavlake
1/4 kašičice vanile
naribana korica od jedne manje pomorandže

  Priprema:

Uključiti rernu na 190 *C.
Pleh veličine 30cm X 23cm i 2.5cm dubine postaviti papirmo za pečenje pa papir premazati puterom ili sprejom za pečenje i blago pobrašniti.
Izmešati zajedno brašno, so, sodu bikarbonu, cimet i muškatni orah, pa sve to prosejati u posudu.
Jaja umutiti sa šećerom, da vam postanu svetla i gusta, pa dodati pire od bundeve i vanilu, sve izmiksati da se sjedini.
Sada dodavati brašno pa spatulom, lagano umešati, sa pokretima od nadole prema na gore.
Spremljenu smesu sipati u podmazan pleh, posuti seckanim pikan orasima, pa peći oko 12 do 15 minuta.
Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa ostaviti 5 minuta na žici, u plehu, da se ohladi.
Dok se rolat hladi vi pripremite čistu kuhinjsku krpu i na nju prosejte prah šećer.
Na prosejani prah šećer okrenuti pečenu koru i  nežno skinuti papir pa urolati u krpu.
Ostaviti da se hladi, a za to vreme umutiti fil.
U posudu staviti mascarpone sira, dve kašike tečne pavlake, vanilu i prah šećer.Sve to dobro umutiti dok ne dobijete vazdušastu kremu i u nju umešati naribanu koricu pomorandže, sve dobro promešati.
Ohlađen rolat polako odviti, premazati kremom i staviti na tacnu, sa preklopom da leži na tacni.
Rolat nije potrebno ničim više ukrasiti, jer sa spoljne strane su vam pikan orasi prekriveni prah šećerom.
Prijatno!!!!

2 коментара: