недеља, 11. новембар 2012.

Rolat sa prazilukom i pečurkama

   Volim ovakve pite/rolate koji mi mogu zameniti kompletanu večeru.



Sastojci:

500 g praziluka
500 g pečuraka
100 g ječma
150 g gaude
500 g tankih kora
1 kašičica ljutkaste aleve paprike
biber i so
maslinovo ulje
peršun,majčina dušica

Priprema:

Oprati ječam i staviti da se kuva u manju šerpicu sa prstohvatom soli.Skuvani ječam procediti.
U veću šerpu zagrejati nekoliko kašika ulja i dodati opran,očišćen i isečen praziluk i pržiti dok malo ne omekša.

Isipati u jednu posudu i ostaviti da se prohladi i onda dodati narendanu gaudu, po ukusu posoliti i pobiberiti i dodati malo mlevene paprike i sve zajedno izmešati.



U istu šerpu dodati opet nekoliko kašika ulja i na tom ulju ispržiti pečurke.Kad je sva voda uvrila i pečurke su pržene po ukusu pobiberiti i posoliti, dodati seckanu majčinu dušicu ili peršun i malo mlevene paprike.Toj smesi dodati skuvani ječam ( ja sam moj ječam isprala sa malo hladne vode i ostavila a se ocedi ) i sve to zajedno izmešati.



U jednu šolju sipati malo vode i dodati 3 – 4 kašike maslinovog ulja.

Staviti dve kore i svaku poprskati sa smesom od vode i na drugu koru naneti fil od praziluka, pa opet dve kore i svaku poprskati sa mešavinom ulja i vode pa staviti fil od pečuraka i ječma i tako raditi dok imate dovoljno fila. Ja sam imala 12 kora i tri puta sam posula smesu od praziluka i dva puta sa smesom od pečuraka i ječma.Na kraju završiti sa dve kore bez fila.

Ovako nafilovane kore zaviti u rolat, premazati smesom od vode i ulja i posuti susamom ili semenkama po vašoj želji ili rendanim sirom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

Ohladiti i iseći na parčad i poslužiti.



Rolat može biti i postan ako umesto obične gaude upotrebite biljnu gaudu.

U originalnom receptu je, umesto ječma, pirinač, vi koristite ono što vam više odgovara.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар