петак, 5. јул 2013.

PESTO OD IZDANAKA BELOG LUKA



Beli luk obožavam..... 



 Sastojci:


     250 g izdanaka belog luka
     50 g narendanog parmezana
     2-3 kašike pinjola ( umesto pinjola možete koristiti oljuštene bademe, lešnike ili orahe )
     200 ml maslinovog ulja
     sok od limuna
     so i ako volite malo bibera
     po ukusu nekoliko listova bosiljka ( ne mora )



Priprema:


Izdanke belog luka oprati i iseći na manje komade.
Sve,osim maslinovog ulja, staviti u multipraktik i samleti.
Postepeno dodavati maslinovo ulje.
 

 
Na kraju dodati sok od pola limuna.
Ako je pregusto, dodati još malo maslinovog ulja i sve još jednom samleti u multipraktiku da se sjedini.
Pesto možete zamrznuti ili staviti u teglicu i preliti sa maslinovim uljem.
Čuvati u frižideru.

 Sa ovim pestom možete premazati kozice pre grilanja, ili staviti ispod kožice piletine i peći.Takođe možete praviti i razna peciva ili što najviše volimo, sa pastom.
Takođe može se izmešati sa omekšalim puterom i koristiti za tostirani hleb ili za razne tople sendviče.

Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Oh, Zokie, I love garlic, too. I will try this, it looks so tasty!
    The first picture is perfect, well done!
    Have a nice evening, friend! :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gery, I am sure that you will love this pesto. Garlic is #1 for me.Thank you so much and enjoy your evening.Lots of hugs.

      Избриши
  2. koja dobra ideja!!! ovo cu sigurno isprobati, volim pesto svih kalibara =)))

    ОдговориИзбриши