Beli luk obožavam.....
250 g izdanaka belog luka
50 g narendanog parmezana
2-3 kašike pinjola ( umesto pinjola možete koristiti oljuštene bademe, lešnike ili orahe )
200 ml maslinovog ulja
sok od limuna
so i ako volite malo bibera
po ukusu nekoliko listova bosiljka ( ne mora )
Priprema:
Izdanke belog luka oprati i iseći na manje komade.
Sve,osim maslinovog ulja, staviti u multipraktik i samleti.
Postepeno dodavati maslinovo ulje.
Sve,osim maslinovog ulja, staviti u multipraktik i samleti.
Postepeno dodavati maslinovo ulje.
Na kraju dodati sok od pola limuna.
Ako je pregusto, dodati još malo maslinovog ulja i sve još jednom samleti u multipraktiku da se sjedini.
Ako je pregusto, dodati još malo maslinovog ulja i sve još jednom samleti u multipraktiku da se sjedini.
Pesto možete zamrznuti ili staviti u teglicu i preliti sa maslinovim uljem.
Čuvati u frižideru.
Sa ovim pestom možete premazati kozice pre grilanja, ili staviti ispod kožice piletine i peći.Takođe možete praviti i razna peciva ili što najviše volimo, sa pastom.
Takođe može se izmešati sa omekšalim puterom i koristiti za tostirani hleb ili za razne tople sendviče.
Prijatno!!!!!
Čuvati u frižideru.
Sa ovim pestom možete premazati kozice pre grilanja, ili staviti ispod kožice piletine i peći.Takođe možete praviti i razna peciva ili što najviše volimo, sa pastom.
Takođe može se izmešati sa omekšalim puterom i koristiti za tostirani hleb ili za razne tople sendviče.
Prijatno!!!!!
Oh, Zokie, I love garlic, too. I will try this, it looks so tasty!
ОдговориИзбришиThe first picture is perfect, well done!
Have a nice evening, friend! :)))
Gery, I am sure that you will love this pesto. Garlic is #1 for me.Thank you so much and enjoy your evening.Lots of hugs.
Избришиkoja dobra ideja!!! ovo cu sigurno isprobati, volim pesto svih kalibara =)))
ОдговориИзбришиIzuzetno mi je drago da ti se dopada.Topli pozdrav.
Избриши