Za mene ova salata je idealna uz roštilj, može da vam bude i kompletan obrok
Sastojci:
450 g svežih brokolunih cvetova
2 štapa iseckanog celera
100 g rendanog žutog (cheddar) sira
4 do 6 šnite pržene i smrvljene slanine
po ukusu suvih brusnica
po ukusu semenke suncokreta
1 manja glavica ljubičastog luka
Za preliv:
125 ml majoneza
150 ml gustog grčkog jogurta ili kiselog mleka
2 kašičice meda
50 ml jabukovo ili od belog vina sirće
po ukusu so i biber
2 štapa iseckanog celera
100 g rendanog žutog (cheddar) sira
4 do 6 šnite pržene i smrvljene slanine
po ukusu suvih brusnica
po ukusu semenke suncokreta
1 manja glavica ljubičastog luka
Za preliv:
125 ml majoneza
150 ml gustog grčkog jogurta ili kiselog mleka
2 kašičice meda
50 ml jabukovo ili od belog vina sirće
po ukusu so i biber
Priprema:
Slaninu prvo ispržiti da vam bude
hrskava,staviti na kuhinjski papir da se ocedi i ohladi, ili ako vam je
lakše, sitno je iseckati i ispržiti da bude hrskava. Izvaditi iz tiganja
na kuhinjski papir da se ocedi.
Staviti sa strane.
Staviti sa strane.
Brokolu oprati i iskudati na sitnije cvetiće, stabljiku oljuštiti i iseći na sitnije kockice.
Celer oprati i iseći prvo po sredini duž cele stabljike i onda iseći manje kockice.
Očistiti ljubičasti luk, ako ga nemate, možete koristiti običan luk ( ovaj se stavlja radi boje ) ili mladi luk, iseći na četvrtine i onda iseči tanje komade.
Sve ovo staviti u jednu veću zdelu za salatu i dodati oceđenu, isprženu slaninu.
Žuti sir narendati na sitniju stranu i njega staviti u činiju i na kraju dodati suve brusnice, koje ste iseckali i semenke suncokreta.
Celer oprati i iseći prvo po sredini duž cele stabljike i onda iseći manje kockice.
Očistiti ljubičasti luk, ako ga nemate, možete koristiti običan luk ( ovaj se stavlja radi boje ) ili mladi luk, iseći na četvrtine i onda iseči tanje komade.
Sve ovo staviti u jednu veću zdelu za salatu i dodati oceđenu, isprženu slaninu.
Žuti sir narendati na sitniju stranu i njega staviti u činiju i na kraju dodati suve brusnice, koje ste iseckali i semenke suncokreta.
U jednu manju zdelicu staviti sve
sastojke i umutiti ( po želji možete dodati malo rendanog parmezana u tu
smesu ),preliti preko salate, sve to dobro izmešati, i ostaviti u
frižider da se ohladi.
Poslužitiu kao samostalan obrok ili kao prilog roštilju, pečenom mesu...
Poslužitiu kao samostalan obrok ili kao prilog roštilju, pečenom mesu...
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар