понедељак, 29. јул 2013.

MIRISNA VANIL PITA SA VIŠNJAMA I KOKOSOM

Volim pite i vrlo sličnu pitu pravim,ovo mi je prvi put da probam i sa dodatkom kokosa i zaista nam se dopala. Originalna ideja je odavde i toplo bih vam je preporučila.Sledeći put ću probati sa jabukama.

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu
4 jaja
150 g šećera
1 kašika vanilla paste ili 2 kesice vanilinog šećera
80 g pšeničnog griza
200 ml ulja
300 g kisele pavlake
1 kesica vanilinog pudinga
50 g kokosa
16 g praška za pecivo ( 1 kesica )
1 kg očišćenih višanja

Priprema:

Umutiti jaja sa postepenim dodavanjem šećera i vanilinog šećera,stalno muteći sa mikserom dodati ulje i kiselu pavlaku,( umesto kisele pavlake može se koristi i gusti grčki jogurt ) prah puding,kokos,griz i prašak za pecivo. Trebate dobiti gušću smesu sa kojom ćete premazivati kore.

Raspodelite kore gde će svaki rolat imati po tri kore.
Svaku koru premazati sa smesom od jaja ( oko 3 kašike po kori ) i na treću koru staviti višnje ( ja sam koristila zamrznute višnje, koje sam prvo odmrzla i dobro iscedila ) duž cele kore. Prebaciti malo ivice preko , da fil ne iscuri, zaviti u rolat i staviti na pleh koji je prekriven papirom za pečenje.


U mom pakovanju ima 12 kora i ja sam dobila 4 rolata.Ostaviti malo smese od jaja i premazati rolate i odozgore.


Zagrejati rernu na 175*C i peći oko 35 do 45 minuta, ako počne previše da rumeni prekriti sa papirom za pečenje.
Ohladiti, iseći na parčiće,posuti sa prah šećerom i poslužiti.
 
Prijatno!!!!!!

Pravila sam i sa jabukama i  ne znam koja mi je lepša....fantastične pite 





5 коментара:

  1. Fantastične su stvarno!!A ja sam pravi pitoljubac,primećuje se:))

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno je divna i bogata sastojcima. Nemam visanja, ali s jabukama bih mogla isprobati :) Hvala za inspiraciju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco,nećeš se pokajati jer i sa jabukama je isto tako dobra kao i sa višnjama. Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Sve mi se sviđa, osim pudinga. Protivnik sam svih umjetnih stvari - mislim, naime, premaz je toliko dobar i bogat ... nema potrebe

    ОдговориИзбриши