уторак, 2. јул 2013.

SLANA PITA SA SIROM I TIKVICAMA

Sezona tikvica je počela, ako volite pite,evo vam još jedne ideje kako ih iskoristiti



Sastojci:

     2 veće tikvice
     200 ml kisele pavlake
     200 g feta sira
     3 kašike prezli
     4 kašike brašna
     4 jajeta
     100 ml ulja
     soli po ukusu
     na vrh noža sode bikarbone

Priprema:

Tikvice oljuštite i narendajte na krupno, ako su mlade, nemoj te ih ljuštiti, samo ih dobro operite, posolite i stavite u veću cediljku da se ocede. 

Posle desetak minuta ocediti ih rukama još malo i staviti u dublju posudu. Dodajte umućena jaja sa uljem, izmrvljenu fetu, pavlaku, brašno, prezle, malo soli i sodu bikarbonu.  ( pažljivo sa solju, sir je slan )

Podmazati i pobrašniti tepsiju ili posudu za kiš i sipati ovu smesu. 

Prethodno zagrejte rernu na 200*C i pecite oko 20-30 minuta, dok se ne uhvati zlatno žuta korica.

Ovo možete poslužiti sa jogurtom za večeru, ili za iznenadne goste sa salatom i pivom.

Prijatno!!!!

2 коментара: