среда, 24. јул 2013.

LETNJA TUNA SALATA

Brz i lagan ručak za ove vrele dane... 


Sastojci:

2 konzerve tune
 1 veći krastavac
 3 - 4 kašike seckane mirođije
 500 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
 1 - 2 štapića celera
 1 avokado ( ne mora )
 3 - 4 struka mladog luka
  so i biber
  listovi zelene salate



Priprema:


Tunu ocediti od vode, staviti u veću zdelu i rastresti sa viljuškom.

Svo povrće očistiti i oprati i iseckati na sitnije kockice,mirođiju sitno iseckati i staviti u zdelu.Ako koristite avokado iseći ga na kockice i preliti sa limunovim sokom.Mladi luk iseckati sitno.Dodati so i biber po ukusu i na kraju dodati kiselu pavlaku, sve pažljivo promešati.

Na tanjir staviti listove zelene salate sipati salatu od tune i poslužiti sa prepečinim hlebom.

Salata se može pripremiti i ranije, ako dodajete avokado, dodati ga u isto vreme kad i kiselu pavlaku,pred služenje.

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Sta je ovo crveno u salati nigdje se ne pominje u receptu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Irenalana, muž i ja volimo ljuto, ovo je jedna minijaturna ljuta papričica koju sam iseckala u salatu.Topli pozdrav.

      Избриши