Brz i lagan ručak za ove vrele dane...
Sastojci:
2 konzerve tune
1 veći krastavac
3 - 4 kašike seckane mirođije
500 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
1 - 2 štapića celera
1 avokado ( ne mora )
3 - 4 struka mladog luka
so i biber
listovi zelene salate
Priprema:
Tunu ocediti od vode, staviti u veću zdelu i rastresti sa viljuškom.
Svo povrće očistiti i oprati i iseckati na sitnije kockice,mirođiju
sitno iseckati i staviti u zdelu.Ako koristite avokado iseći ga na
kockice i preliti sa limunovim sokom.Mladi luk iseckati sitno.Dodati so i
biber po ukusu i na kraju dodati kiselu pavlaku, sve pažljivo
promešati.
Na tanjir staviti listove zelene salate sipati salatu od tune i poslužiti sa prepečinim hlebom.
Salata se može pripremiti i ranije, ako dodajete avokado, dodati ga u isto vreme kad i kiselu pavlaku,pred služenje.
Prijatno!!!!
Sta je ovo crveno u salati nigdje se ne pominje u receptu?
ОдговориИзбришиIrenalana, muž i ja volimo ljuto, ovo je jedna minijaturna ljuta papričica koju sam iseckala u salatu.Topli pozdrav.
ИзбришиIt looks so good, Zokie, yummy...
ОдговориИзбришиWell done, friend! :)
Thanks a million,my dear friend!!!!
Избриши