Čarobne slane kiflice sa jajima! Mozete ih posluziti za dorucak ili
veceru, ili mozda kao predjelo za vase drage goste, sigurno necete
pogresiti!
Sastojci:
220 g mekog brašna
230 g oštrog brašna
1 kesica suvog kvasca ( 8 g )
1 kašičica soli
1 kašika mekanog putera
2 kašike maslinovog ulja
125 ml mlakog mleka
125 ml mlake vode
10 tvrdo kuvanih jaja ( može i jaja od prepelice )
1 umućeno jaje
malo grube morske soli
230 g oštrog brašna
1 kesica suvog kvasca ( 8 g )
1 kašičica soli
1 kašika mekanog putera
2 kašike maslinovog ulja
125 ml mlakog mleka
125 ml mlake vode
10 tvrdo kuvanih jaja ( može i jaja od prepelice )
1 umućeno jaje
malo grube morske soli
Sastojci:
U činiju pazljivo izmešajte brašno i suvi kvasac, dodati preostale
sastojke i sve umešati mikserom ( nastavcima za mešenje) prvo kratko
najmanjom, potom još oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete
glatko testo. Pokrijte i ostavite testo na toplom sve dok se ne
udvostruči.
Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na jednakih 10 delova, razvaljajte
delove testa u ploče prečnika 12 cm, odozgo stavite tvrdo kuvano i
očišćeno jaje, i preklopiti ga testom, krajeve testa malo savijte
unutra, oblikujući kiflice, pa kiflice staviti na pleh, prekriven papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite solju.
Ostavite kiflice da odstoje na toplom mestu oko 1/2 sata.
U međuvremenu zagrejte rernu na 210*C i pecite ih oko 15 minuta .
Ovaj recept će vam dobro doći posle Uskrsa kad imate puno kuvanih jaja i ako ne znate gde da ih iskoristite, evo vam jedne od ideja.
Prijatno!!!
Odlične kiflice,ja sam slične pravila samo sa prepeličjim jajetom.
ОдговориИзбришиHvala Daniela...pravim ih i ja sa prepeličijim jajima, ove su davno pravljene, jedne od mojih prvih kiflica.Sa običnim jajkima su veće a sa prepeličijim jajima su manje i lepše na izgled. Pravila sam i lisnatu pogaču sa jajima od prepelice. Topli pozdrav.
ИзбришиPosle uskrsa uvek ostanu jaja... Zabeležiću recept :))
ОдговориИзбришиPozdrav Cale. Kod mene ima nekoliko ideja šta sa jajima posle Uskrsa i danas ću nešto praviti sa jajima pa će biti još jedna ideja.
ИзбришиFantastičan recept. Ulazi podhitno u plan i program za Uskršnje praznike, tj. posle Uskrsa ;) Hvala..
ОдговориИзбришиHvala Sandra, idealne su za doručak.Topli pozdrav.
ИзбришиZorice, baš dobra ideja za potrošiti jaja posle Uskrsa. Sjajno!!! Kompletan doručak odjednom. :)
ОдговориИзбришиHvala Miki ...meni je ovo baš super ideja. Topli pozdrav.
ИзбришиOdlična ideja! A kifle izgledaju super!!!
ОдговориИзбришиOvo ću sigurno isprobati.
Pozdrav :)
Hvala ti puno i radujem se da ćeš isprobati ove lepe kiflice.
ИзбришиSuper su mi ove kifle sa jajima, bilježim i sigurno ću ih pripremiti, već vidim kako će moje cure u Dbk i I. biti iznenađeni , ali znam i da će im se svidjeti. Tvoje kiflice mi jako dobro i lijepo izgledaju !
ОдговориИзбришиNemoj im reći šta je unutra, gledaj ako možeš da nađeš sitnija jaja, da kiflice budu manje i baš bih volela da vidim njihova oznenađena lica.
Избриши