четвртак, 20. март 2014.

Lešnik gnezda

Davno sam videla ovaj recept u nekom časopisu ali je bio pravljen sa kokosom, kasnije sam ga videla na Coolinarici kod Jeke i pravila sam ih već nekoliko puta...idealno za veća slavlja i za sve one koji vole čokoladu i lešnike. Mogu se napraviti ranije i u kutiji duže da stoje na hladnom mestu.


Sastojci:

2 dl vode
250 g mlevene plazme
200 g šećera
150 g putera za kolače
100 g čokolade
150 g mlevenih lešnika

i još:
mleveni lešnici 
nutela

Priprema:


U šerpicu staviti vodu,puter,šećer i čokoladu i pustiti da na nižoj temperaturi provri.
Skloniti sa vatre i umešati lešnik i mlevenu plazmu i sve sjediniti. Malo vlažnim rukama praviti kuglice veličine oraha i prstom napraviti udubljenje u sredini kuglice.
Uvaljati ih u mlevene lešnike.

Ako vam je smesa malo mekša, ne brinite, tokom stajanja će se gnezda još osušiti.

Nutelu malo zagrejati na pari staviti nekoliko kašika u špric za tortu i puniti gnezda.

Ja sam gnezda napravila dan ranije, ostavila ih preko noći u garažu i punila ih tek sledeći dan.


Od ove smese ćete dobiti oko šezdesetak gnezda.


Prijatno!!!!!



16 коментара:

  1. Ovo jako lepo iygleda.I sastav je takv sigurno je ukusno.Meni nikad tako perfektno ne ispaden kad sa onom kesom probam da napravim ukras;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako voliš lešnik i čokoladu, volećeš i ova gnezdašca. Ja sam ovo radila sa Wiltonivim špricom za ukrašavanje torti. Pozdrav.

      Избриши
  2. These hazelnut delights look drooling! Really great! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you TiKi,they are really tasty. Hugs, my dear friend:))

      Избриши
  3. Kolacici su prelepi, kao i ceo tanjir sa slatkim delicijama... sve najlepse mladencima i puno srece, ljubavi i lepih trenutaka u zajednickom zivotu.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, draga Lana...uh da si mi bila samo malo bliža.Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Sve je prelepo, bombice, vanilice i gnezda, ne znam šta pre da isprobam...krenuću redom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Što god da probaš, nećeš se pokajati. Topli pozdrav i hvala.

      Избриши
  5. Obično izbjegavam kolače sa keksom ali treba nekad i to probati. Volim sve što ide u njih.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja kolače mogu kompletno da zaobiđem, ali ovi mi se sviđaju, prvo što mnogo lepo izgledaju, drugo što se dobiju puno od cele smese i treće, nije tako skup kolačić a veoma se brzo napravi.
      Topli pozdrav.

      Избриши
  6. Kako su lijepa ova gnjezda, i djeluju mi tako mekano, uksuno, mmmm, rado bih sada uz kavu jedan zalogajčić :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da si mi bliža bilo bi kolačića i za tebe. Topli pozdrav.

      Избриши