четвртак, 6. март 2014.

Krisp od krušaka ( Pear crisp )

Crisp se može praviti od različitog voća, mi smo danas našli lepe zrele kruške i jedan deo je završio u ovoj poslastici.
Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mireli sa bloga Kruha i kao ulaznicu za blogersku igricu  Ajme,koliko nas je koja nam je zadala temu  ZOB.


Sastijci:

     1 cup = 250 ml
     4 veće zrele kruške, viljamovke
     2 kašike ekstrakta vanile
     3/4 cup braon šećera
     1/2 cup + 2 kašike brašna
     2 kašičice cimeta
     1/2 kašičice muškatnog oraha, narendanog
     1/4 kašičice rendanog đumbira
     100 g putera
     1/2 kašičice krupnije soli (kosher)
     1/2 cup zobnih pahuljica

 Priprema:

Kruške oljustiti, očistiti  i iseći ih na kocke.

U veću zdelu staviti kruške i ekstrakt vanile pa sve dobro izmešati. 

Dodati 1/4 cup braon šećera, 2 kašike brašna, 1 kašičicu cimeta, izrendani muškatni orah, izrendani đumbir, sve dobro izmešati pa sipati u podmazanu puterom posudu 30X20cm, možete i u manju posudu, ili u nekoliko manjih posudica. 

Uključiti rernu na 170*C 

U posebnu zdelu staviti puter, 1/2 cup braon šećera, 1 kašičicu cimeta,1/2 šolje brašna, 1/2 kašičice soli i zobne pahuljice, sve dobro, sa vašim rukama izmešati, dok ne dobijete izjednačenu smesu.  

Smesom prekriti kruške. 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 do 45 minuta, ili dok vam gornja kora ne porumeni, a kruške budu fino pečene. 

Poslužiti toplo sa kuglom sladoleda od vanile, ili hladno bez ičega.

Prijatno!!!


4 коментара:

  1. Ne volim bas kruške, al ovako pripremljene izgledaju odlično!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mirela.... nisam ni ja veliki ljubiteljh krušaka, ali muž jeste, ja ovo obavezno jedem dok je toplo sa kuglom sladoleda od vanile. Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Mmmmmm, kako ovo miriše i kako je ukusno i fino, sa slike bih pojela ovu poslasticu !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da sav mladi svet voli ove vrste poslastica, ja ne jer ne volim puno slatko, ali sa kuglom sladoleda od vanile ne bih odbila.

      Избриши