Crisp se može praviti od različitog voća, mi smo danas našli lepe zrele kruške i jedan deo je završio u ovoj poslastici.
Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mireli sa bloga Kruha i kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme,koliko nas je koja nam je zadala temu ZOB.
Sastijci:
1 cup = 250 ml
4 veće zrele kruške, viljamovke2 kašike ekstrakta vanile
3/4 cup braon šećera
1/2 cup + 2 kašike brašna
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraha, narendanog
1/4 kašičice rendanog đumbira
100 g putera
1/2 kašičice krupnije soli (kosher)
1/2 cup zobnih pahuljica
Priprema:
Kruške oljustiti, očistiti i iseći ih na kocke.
U veću zdelu staviti kruške i ekstrakt vanile pa sve dobro izmešati.
Dodati 1/4 cup braon šećera, 2 kašike brašna, 1 kašičicu cimeta, izrendani muškatni orah, izrendani đumbir, sve dobro izmešati pa sipati
u podmazanu puterom posudu 30X20cm, možete i u manju posudu, ili u
nekoliko manjih posudica.
Uključiti rernu na 170*C
U posebnu zdelu staviti puter, 1/2 cup braon šećera, 1 kašičicu cimeta,1/2 šolje brašna,
1/2 kašičice soli i zobne pahuljice, sve dobro, sa vašim rukama
izmešati, dok ne dobijete izjednačenu smesu.
Smesom prekriti kruške.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 do 45 minuta, ili dok vam gornja kora ne porumeni, a kruške budu fino pečene.
Poslužiti toplo sa kuglom sladoleda od vanile, ili hladno bez ičega.
Prijatno!!!
Ne volim bas kruške, al ovako pripremljene izgledaju odlično!
ОдговориИзбришиHvala Mirela.... nisam ni ja veliki ljubiteljh krušaka, ali muž jeste, ja ovo obavezno jedem dok je toplo sa kuglom sladoleda od vanile. Topli pozdrav.
ИзбришиMmmmmm, kako ovo miriše i kako je ukusno i fino, sa slike bih pojela ovu poslasticu !
ОдговориИзбришиZnam da sav mladi svet voli ove vrste poslastica, ja ne jer ne volim puno slatko, ali sa kuglom sladoleda od vanile ne bih odbila.
Избриши