петак, 7. март 2014.

Slana red velvet torta

Za predjelo ili lagani ručak sa salatom od paradajza 


Sastojci:

 5 jaja
 100 g brašna
 1 kesica praška za pecivo
 400 g belog sira
 200 ml kisele pavlake
 2 češnja pasiranog belog luka
 1 kašika mlevene crvene paprike
 po ukusu so i biber
 za dekoraciju peršun, trapist sir, ljute ili po želji, kobasice
 200 g ajvara  

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, koja su sobne temperature,i umutiti prvo belanca i ostaviti ih sa strane.

Umutiti žumanca u gustu penu,dodati ajvar, crvenu mlevenu papriku,posoliti ( budite pažljivi sa solenjem, sir je slan) i dodati brašno, koje ste izmešali sa praškom za pecivo,sve dobro sjediniti sa varjačom i na kraju dodati umućena belanca i sjediniti sve zajedno.

Sipati u pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, veličine 28cm X 34cm ili manji, ako hoćete da su vam kore deblje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 15 minuta, ili dok vam testo ne porumeni.

Ostaviti koru da se ohladi.
Ohlađenu koru preseći na 3 dela.
Dok se kora hladi, spremite kremu.
Kravlji sir izgnječiti sa viljuškom, dodati kiselu pavlaku i pasirani beli luk, ako želite, u ovu kremu možete staviti i seckan peršun,pobiberiti, nemojte soliti, sir je već dovoljno slan, sve dobro izmešati da se sjedini.
Staviti prvu trećinu kore, premazati je sa trećinom kreme, drugu koru preko kreme i premazati trećinom kreme, na kraju ide treći deo kore i zadnji deo fila, premazati tortu svuda okolo sa kremom od sira.
Ukrasiti po vašoj želji.
Ja sam narendala na sitnu stranu rende trapist, ukrasila kolutovima malo ljute sušene kobasice i peršunovim lišćem.


Ovu tortu takođe možete napraviti u obliku rolata.
Ostaviti nekoliko sati u frižider da se dobro ohladi.

Poslužiti sa zelenom salatom ili salatom od paradajza.
Prijatno!!!!



8 коментара:

  1. Well done, Zoki! You did salty red velvet cake while I'm thinking of salty cheesecake, salty bonbons and salty waffles (but not the belgium waffles). :)
    Have e wonderful evening, my dear friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I love more savory cakes and pastry, then sweet. Thank you so much and enjoy your weekend. Hugs, my dear friend:))

      Избриши
  2. Izgleda baš kao torte koje volim da jedem ☺

    ОдговориИзбриши
  3. Odlična mi je ideja i odlična je torta, red velvet u slanom izdanju !

    ОдговориИзбриши