Za predjelo ili lagani ručak sa salatom od paradajza
Sastojci:
5 jaja
100 g brašna
1 kesica praška za pecivo
400 g belog sira
200 ml kisele pavlake
2 češnja pasiranog belog luka
1 kašika mlevene crvene paprike
po ukusu so i biber
za dekoraciju peršun, trapist sir, ljute ili po želji, kobasice
200 g ajvara
100 g brašna
1 kesica praška za pecivo
400 g belog sira
200 ml kisele pavlake
2 češnja pasiranog belog luka
1 kašika mlevene crvene paprike
po ukusu so i biber
za dekoraciju peršun, trapist sir, ljute ili po želji, kobasice
200 g ajvara
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, koja su sobne temperature,i umutiti prvo belanca i ostaviti ih sa strane.
Umutiti žumanca u gustu penu,dodati ajvar, crvenu mlevenu
papriku,posoliti ( budite pažljivi sa solenjem, sir je slan) i dodati
brašno, koje ste izmešali sa praškom za pecivo,sve dobro sjediniti sa
varjačom i na kraju dodati umućena belanca i sjediniti sve zajedno.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 15 minuta, ili dok vam testo ne porumeni.
Ostaviti koru da se ohladi.
Ohlađenu koru preseći na 3 dela.
Ohlađenu koru preseći na 3 dela.
Dok se kora hladi, spremite kremu.
Kravlji sir izgnječiti sa viljuškom, dodati kiselu pavlaku i pasirani beli luk, ako želite, u ovu kremu možete staviti i seckan peršun,pobiberiti, nemojte soliti, sir je već dovoljno slan, sve dobro izmešati da se sjedini.
Kravlji sir izgnječiti sa viljuškom, dodati kiselu pavlaku i pasirani beli luk, ako želite, u ovu kremu možete staviti i seckan peršun,pobiberiti, nemojte soliti, sir je već dovoljno slan, sve dobro izmešati da se sjedini.
Staviti prvu trećinu kore, premazati je
sa trećinom kreme, drugu koru preko kreme i premazati trećinom kreme, na
kraju ide treći deo kore i zadnji deo fila, premazati tortu svuda okolo
sa kremom od sira.
Ukrasiti po vašoj želji.
Ja sam narendala na sitnu stranu rende trapist, ukrasila kolutovima malo ljute sušene kobasice i peršunovim lišćem.
Ovu tortu takođe možete napraviti u obliku rolata.
Ukrasiti po vašoj želji.
Ja sam narendala na sitnu stranu rende trapist, ukrasila kolutovima malo ljute sušene kobasice i peršunovim lišćem.
Ovu tortu takođe možete napraviti u obliku rolata.
Well done, Zoki! You did salty red velvet cake while I'm thinking of salty cheesecake, salty bonbons and salty waffles (but not the belgium waffles). :)
ОдговориИзбришиHave e wonderful evening, my dear friend! :)
I love more savory cakes and pastry, then sweet. Thank you so much and enjoy your weekend. Hugs, my dear friend:))
ИзбришиPratim. Divota!
ОдговориИзбришиHvala Natasha.Pozdrav.
ИзбришиIzgleda baš kao torte koje volim da jedem ☺
ОдговориИзбришиMila, ako voliš slane torte, ova ćeti se sigurno dopasti.Hvala.
ИзбришиOdlična mi je ideja i odlična je torta, red velvet u slanom izdanju !
ОдговориИзбришиHvala i odlična ideja za neki laganiji ručak sa salatom.
Избриши