четвртак, 27. март 2014.

Pečeno povrće i pasta

Kad nemate puno vremena a hoćete lep ručak, probajte i pastu sa pečenim povrćem.


Sastojci:

200 do 250 g ne skuvane rotini paste ( ja sam imala u tri boje )
po pola crvene, žute i narandžaste paprike
200 g šparoga
1 struk praziluka
450 g šampinjona
1/4 glavice brokolija
2 veće glavice luka arpadžika / ljutike
5-6 čena belog luka
nekoliko sitnih ljutih papričica
maslinovo ulje
so i sveže samleven biber

i još:

1 kašika kapara, sitno iseckanih
5-6 sušenih paradajza, oceđenih od ulja
sveže izrendan parmezan
malo ljute tučene paprike
svež peršun
sveže samleven biber
250 g pečenog pilećeg mesa ( ako nemate ne mora )

Priprema:

Povrće oprati i očistiti i iseći na kocke i komade sličnih veličina. Šparogama odseći donji deblji deo i baciti a ostatak iseći na komade.
Ostaviti cele češnjeve belog luka a šampinjone iseći na malo deblje šnitice, brokoli iskidati na manje cvetiće a paprike iseći na veće kocke,praziluk iseći na 2cm debele kolutove,luk arpadžik iseći na deblje osmine a ako su glavice male iseći na pola ili ostaviti cele. ( u zavisnosti od veličine, kod mene su bili veći ) Papričice ostaviti cele, ako ne volite ljuto, onda ih raseći i očistiti od semenki i žilica.
Preliti sa maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti i sve dobro izmešati.
Sipati u pleh i poravnjati, a rernu uključiti na 200*C.Peći oko 25 do 30 minuta ili dok vam blago povrće porumeni. Nemojte ga prepeći, neka ostane da je malo hrskavo.

Dok se povrće peče, u šerpu staviti vodu sa kašičicom soli i pustiti da provri,kad provri,dodati pastu i kuvati oko 8 minuta, da je pasta kuvana ali i ne prekuvana.

U veću zdelu staviti skuvanu i oceđenu pastu, ako koristite pečenu piletinu, iseći na sitnije komade ( ako imate meso od prethodnog dana koje je ostalo od ručka ili iz supe a može i bez mesa...ja sam imala  200 g šunke i koristila sam nju ) didati pasti i preliti sa vrlo malo maslinovog ulja.Promešati.
Dodati pečeno povrće, sitno iseckane kapare,sušeni paradajz isečen sitnije, posoliti i pobiberiti po ukusu i sve to sjediniti.

Sipati u zdelu iz koje ćete poslužiti. Posuti sa sitno iseckanim peršunom,sveže izrendanim parmezanom i tučenom ljutom paprikom.

Poslužiti sa čašom vina i uživati u svim ovim lepim ukusima pečenog povrća.


Prijatno!!!!

10 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Snežana i što je najvažnije,lako i brzo se napravi.

      Избриши
  2. Ja nemamnikad vremena tako da ovo je I nama omiljena kombinacija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga imam na pretek, ali volim ovakve kombinacije jer su mi pune ukusa a pečeno povrće obožavam.Tako jeuvek sa mladim ljudima, nikad vremena za sve što hoće da urade.Zagrljaj za vas dve.

      Избриши
  3. Zorice, odlicno sve izgleda, raskos boja i prava riznica vitamnina i finog povrca, njam, njam....:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj ja mngo volim da je na tanjiru što šarenije.Hvala ti puno, draga Lana.

      Избриши
  4. Ovo mi je u kategoriji savršenog ručka , izvrsna kombinacija , često slično pripremim !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i meni je ovo jedan od lepih ručkova, može sa mesom ili bez....

      Избриши