Toliko jednostavno testo a izuzetno ukusno, nikada nisam pravila testo sa vrelom vodom, moja čista radoznalost me je dovela do ovog vrlo ukusnog doručka....kad imate vremena, probajte ih, ne treba vam više od pola sata od kada zamesite testo do posluživanja.
SREĆAN 8 MART SVIM ŽENAMA OVOG SVETA!!!!!!!!!!!
SREĆAN 8 MART SVIM ŽENAMA OVOG SVETA!!!!!!!!!!!
Sastojci:
300 ml vrele vode
400 g brašna
1 žumanac
150 do 200 g kravljeg sira
1 belanac
ulje za prženje
Priprema:
U posudu za mešenje staviti brašno ( staviti prvo 300 g ) i polako dodavati vrelu vodu, mešajući sa varjačom i kad se skoro sjedinilo, dodati žumanac.
Dobro pobrašniti radnu površinu,istresti testo i mesiti i po potrebi dodavati onih preostalih 100 g brašna i kad ste dobro umesili testo ostaviti ga da se odmori petnaestak minuta.
Podeliti testo na 8 kuglica, svaku kuglicu rastanjiti oklagijom ili rukom. ( meni je bilo lakše oklagijom jer sam onda dobila tanje krugove )
Sir izmrviti i dodati belanac pa sjediniti sve zajedno.
Staviti sir na jednu stranu kruga, prekriti sa drugom stranom i zatvoriti rubove, da fil ne iscuri.
Zagrejati ulje na osrednjoj temperaturi i pržiti ih dok ne porumene, okrenuti i pržiti i sa druge strane dok i druga strana ne porumeni. Izvaditi ih rešetkastom kašikom, staviti ih na kuhinjski papir da se malo ocede od viška masnoće i prohlade i poslužiti ih sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Prijatno i uživajte u njima.
Lile, hvala ti, na još jednom brzom i odličnom receptu.
Zoki, happy women's day! I wish you all the best, my friend! Be the happiest woman in the world! :)
ОдговориИзбришиHappy Women's Day to you to, my sweet friend, and to all WOMAN'S on this world. Hugs and kisses, my dear friend:))
ОдговориИзбришиNek si sretna.... hvala i tebi sto dajes toliki nesebicni pridones da se upoznaju sa ovako kratki-jasni-slatki receptici... Pozdrav Soki,
ОдговориИзбришиLile, zadovoljstvo je bilo naše, imali smo divan doručak. Od srca ti, još jednom, veliko hvala.
ИзбришиMalo kasnim sa čestitkama za 8.Mart, ali neka je sretno ! A piroške volim ali ih izbjegavam obzirom da kod ovakvih finih peciva i još kada ovako dobro izgledaju teško imam mjeru.
ОдговориИзбришиHvala a za čestitke nikad kasno.
ИзбришиOvakva peciva volim i ja ali ih ne jedemo često baš zbog ovog prženja, ponekad si i to dopustimo sebi.....