уторак, 8. септембар 2015.

BBQ rebra iz rerne

Pre nekoliko nedelja smo bili kod naše Jelene ( Jelena je moja pastorka ), slavio se rođendan naše unučice Ellie,njen 7-mi rođendan... i Jelena nam je pripremila ova rebra, mi smo se oduševili koliko su bila sočna i mekana. Ja sam već imala rebra u zamrzivaču i zašto ne bih ih pripremila za nas...tako da znate, ako vam se jedu rebra a nemate roštilj,ili nekad kad je hladno, pripremite ih na ovaj način...idealno kad imate više ljudi na ručku. Ja sam već pravila pečena rebra u rerni, ali ne i na ovaj jednostavan način.



Sastojci:

2 kg mesnata rebra
375 ml sos za BBQ koji vi najviše volite
250 ml soka od pomorandže
125 ml ljutog sriracha sosa ili bilo koji ljuti sos
1 velika ili 2 manje glavice crnog luka

Priprema:

Rebra oprati, skinuti onu tanku membranu sa rebara i osušiti kuhinjskim papirom.

U posudu 32cm X 23cm staviti rebra, možete da ih stavite u jednom komadu ili iseći na pola.
Luk iseći na kolutove i staviti na meso ( ja sam moje, da mi ne bi klizali sa mesa, pričvrstila čačkalicama )
U veću zdelu sipati vaš omiljeni BBQ sos, dodati sok od pomorandže ( pošto mi volimo da je malo pikantno dodala sam ljuti sos a vi, ako nemate ovaj sos, staviti jednu punu kašičicu chili začina ili ljutu mlevenu dimljenu papriku ) sve dobro sjediniti i preliti preko luka ( ja sam tek posle stavila luk pa sam onda prelivala sa kašikom sos preko luka )
Uzeti foliju i zaviti posudu i dobro ušuškati svuda okolo, da nigde para ne izlazi, ako je potrebno, staviti nekoliko folija.
Uključiti rernu na 150°C i peči na toj tihoj temperaturi 3 sata ( ako su rebra deblja sa više mesa, kao što su bila moja, peći duže ) ali uopšte ne otkrivati meso.


Posle 3 sata pečenja na tihoj temperaturi, otkriti, povećati temperaturu na 185°C i peći još sat vremena ali na polovini pečenja okrenuti rebra.
Moja Jelena ih je posle ovog pečenja zapekla na roštilju, ja nisam.
Izvaditi rebra iz sosa u kom su se pekla, staviti na neki topli tanjir, pokriti ih sa alu folijom i ostaviti da odstoje još 15 minuta.


Skinuti masnoću sa sosa iz pekača, onoliko koliko možete, i poslužiti sa pečenim rebrima.
Iseći na komade i poslužiti tople.


Prijatno!!!!!

Evo za vas, koji me pitate ko to sve jede...to je ovaj mršavi čovek, koji po nekad jako teško radi..Penzionisao se pre 5 godina ali još uvek nešto radi i prepravlja u kući i oko kuće, moja je bašta i kuhinja a u kući čistimo zajedno.


4 коментара: