Odavno videh ovu ideju i nikako da odem i da kupim ovo sočivo / leću....a kad je kupih, onda ne stignem vremenski...
Sastojci:
8 kora za pitu
200 g sočiva
1 velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
po ukusu so i biber
na vrh noža mlevenog kumina
pola kašičice mlevene paprike
2 kašike ulja za prženje
Za premazivanje kora:
1 jaje
50 ml ulja
150 ml kefira / tečnog jogurta
i još:
1 jaje
nigella seeds / čorokat
1 jaje
50 ml ulja
150 ml kefira / tečnog jogurta
i još:
1 jaje
nigella seeds / čorokat
Priprema:
Skuvano sočivo procediti kroz cediljku i ostaviti da se cedi dok vi pripremati sve ostalo.
Dodati oceđeno sočivo i pržiti zajedno sa lukom još 3 do 4 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati mlevenu papriku i kumin, promešati i ostaviti da se prohladi.
Sredinu cele kore poguratiti skroz do gore da dobijete izgužvanu koru u obliku mašnice. ( pogledajte ovde ceo proces )
Sipati jednu i po kašiku pripremljenog fila i zaviti u rolnicu.
Umutiti jaje i premazati ih, posuti ih sa čorokatom. ( ne znam jesam li tačno napisala kako se zove ovo seme, ja ga znam kao nigella seeds )
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 40 minuta ili dok vam lepo ne porumene.
Pečene burekčiće ohladiti kratko i poslužiti sa jogurtom.
Prijatno!!!!
Zvuci jako zanimljivo; prvom prilikom probam, pa ti javim utiske ;-)
ОдговориИзбришиHvala Jasna...ovo nam se jako dopalo i nadam se da će se dopasti i vama.
Избриши