Grilled Eggplant with Roasted Red Pepper Relish Ovo je pravi naziv ovog fantastičnog priloga, koji može da bude poslužen i za predjelo... a može vam biti i fina večera ili lagani ručak.
Sastojci:
1 puna kašika suvih ribizli
pola kašike sirćeta od crvenog vina
pola kašike balsamico sirće
1 čen belog luka
2 kašike pinjola, pečenih i krupnije sečenih
so
1do 2 velike pečene crvene babure
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat ljute mlevene paprike
2 do 3 pune kašike sitno iseckanog peršuna
i još:
500 g plavog patlidžana
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica mešavine suvih začina ( majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, origano )
po ukusu soli
pola kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Ja sam moje paprike ispekla veče pre, ostavila ih pečene u šerpi poklopljene i sledećeg dana sam ih samo oljuštila i očistila od semenki,ili ako imate paprika u zamrzivaču, koristite njih.
Očišćene paprike iseći na sitne kockice i staviti u manju zdelu a sok, koji su paprike pustile prilikom stajanja, sipati 1 do 2 kašike u iseckane paprike.
Pinjole blago propržiti na suvom tiganju,ohladiti ih i iseći na krupnije i njih ostaviti na strana a u zdelu sa paprikama dodati sitno iseckan peršun, mlevenu ljutu papriku,maslinovo ulje,beli luk ribizle sa sirćetom i sve promešati i probati da li je dovoljno slano i ako volite da je malo više ljuto, dodati još malo ljute paprike.
Patlidžan oprati, odseći vrh i iseći na kolutove debljine od 1cm.
Svaku stranu isečenog patlidžana četkicom premazati sa uljem i začinima.
Zagrejati roštilj da je dobro vruć i peći oko 3 do 4 minuta sa zatvorenim poklopcem na roštilju, okrenuti i peći još 3 do 4 minuta i drugu stranu.
Poslužiti.
Možete napraviti sve ranije, i tek pred služenje staviti preko papriku i pinjole.
Prijatno!!!!!
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Pravo Mediteransko bogatstvo na tanjuru; divno izgleda!
ОдговориИзбришиuh kakva kombinacija - kao za izložbu Zoko!!!
ОдговориИзбриши