Nekad nam se ne kuva ručak, i umesto jela, može i sendvič da nam zameni ručak, ali ako hoćete, ovaj sendvič može da vam bude i za večeru.
Sastojci:
1 manji plavi patlidžan
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica italijanskog začina
po ukusu so i biber
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice tučene ljute paprike
1 jaje po osobi
1 veći paradajz
4 do 6 šnita dimljene slanine
listovi zelene salate ili spanaća
po 1 kašičica majoneza i senfa
Priprema:
Izvaditi ih na tanjir prekriven kuhinjskim papirom da se ocede od viška masnoće.
Posoliti, pobiberiti, posuti sa italijanskim začinom, preliti sa maslinovim uljem i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, okrenuti na polovini pečenja.
Ispečen patlidžan ostaviti da se ohladi i posuti sa tučenom paprikom.
Hleb istostirati, ja sam koristila ciabatta hleb i njega sam prelila sa malo maslinovog ulja i stavila u rernu da se malo ispeče.
Mast, koju je slanina ispustila prilikom pečenja sipati u tiganj i na toj masti ispržiti jaja jer tako su izuzetno ukusna, ako nećete može i maslinovo ulje.
Donje parče istostiranog hleba premazati sa pola kašičice majoneza, staviti listove zelene salate, ( ja sam koristila listove baby spanaća ) preko staviti kolutove paradajza, preko kolutova staviti ispečen i ohlađen plavi patlidžan, preko staviti po 2 ili 3 šnite ispečene slanine i na kraju staviti isprženo jaje.
Gornji deo istostiranog hleba premazati sa pola kašičice senfa, poklopiti i po želji, sendvič možete preseći na pola ili poslužiti ceo.Uz sendvič možete poslužiti zelenu salatu i neki sokić ili pivo.
Prijatno!!!!
Dok smo mi uživali u našem sendviču i blue jay ( ptica, koja živi u Kanadi ) je uživala u njenoj hrani.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Thank you.
ИзбришиI izgleda i zvuci kao poseban sendvich!
ОдговориИзбришиFantastičan je...
ОдговориИзбриши